"Tesla" akcijas piedzīvo lejupslīdi; Masks atkāpjas bagātāko cilvēku sarakstā (13)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP / Scanpix

Kompānijas “Tesla” dibinātājs un vadītājs Īlons Masks atkāpies uz trešo vietu bagātāko cilvēku pasaulē sarakstā, piekāpjoties Francijas miljardierim Bernāram Arno, kurš vada grupu LVMH.

Tiek norādīts, ka “Tesla” akciju vērtība pirmdien kritās par 2,2%. Pēdējo piecu dienu laikā to vērtība ir samazinājusies par vairāk nekā 8%. Tomēr jāpiebilst, ka akciju vērtības kritums ir vērojams visā tehnoloģiju sektorā.

“Bloomberg Billionaires” indekss liecina, ka Maska aktīvu vērtība ir 160,6 miljardi dolāru, kas ir par 24% mazāk, nekā brīdī, kad viņš janvārī bija sasniedzis bagātāko cilvēku ranga pirmo vietu.

Gada sākumā “Tesla” akciju vērtība bija kāpusi par 750%, salīdzinot ar laiku gadu iepriekš, tomēr – šī gada laikā uzņēmuma akciju vērtība ir kritusies par aptuveni 18%. Akciju vērtībai nav līdzējušas arī ziņas par rekordlielu uzņēmuma peļņu pirmajā ceturksnī.

Starp negatīviem faktoriem eksperti uzskata faktu, ka autobūves nozarē trūkst rezerves daļas, kā arī palielinās konkurence no “tradicionālo ražotāju” puses, kas pārorientējas uz elektroautomobiļu ražošanu.

Kopš 2021. gada sākuma 49 gadus vecā miljardiera Maska aktīvu vērtība ir samazinājusies par vairāk nekā 9,1 miljardu dolāru. Tajā pašā laikā Arno aktīvu vērtība ir palielinājusies par teju 47 miljardiem dolāru un pašlaik ir 161,2 miljardi dolāru. Tas noticis tādēļ, ka ievērojami pieauguši luksusa zīmolu, kas pieder LVMH grupai, pārdošanas rezultāti Ķīnā un citās Āzijas valstīs.

“Bloomberg Billionaires” saraksta pirmajā vietā joprojām atrodams “Amazon” dibinātāja Džefa Bezosa vārds.

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu