Berlīne un Maskava atzinīgi vērtē ziņas par "Nord Stream 2" noteikto ASV sankciju iespējamo atcelšanu (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: MAXIM SHEMETOV/REUTERS

Vācija un Krievija trešdien pozitīvi reaģējušas uz ziņām par iespējamo ASV sankciju atcelšanu uzņēmumam, kas pārrauga gāzesvada "Nord Stream 2" būvniecību.

Vācijas ārlietu ministrs Heiko Māss sacīja, ka sankciju atcelšana, par ko tiek ziņots, ir "konstruktīvs solis, uz kura tālāku apspriešanu ar mūsu partneriem Vašingtonā mēs raugāmies ar interesi".

Ja ASV mediju ziņotais par sankciju atcelšanu ir patiesība, tad "ASV politikā sāk parādīties normalitātes iezīmes", ziņu aģentūra "Interfax" citē Krievijas ārlietu ministra vietnieka Sergeja Rjabkova teikto.

ASV izdevums "Axios", atsaucoties uz vārdā neminētiem avotiem, otrdien vēstīja, ka prezidenta Džo Baidena administrācija drīzumā atcels sankcijas uzņēmumam "Nord Stream 2 AG", kas ir atbildīgs par teju pilnībā pabeigtā gāzesvada projektu.

Lēmums pieņemts, atzīstot faktu, ka "Nord Stream 2" ir par 95% pabeigts.

Līdz ar to vienīgais veids, kā apturēt projektu, būtu tieši vēršoties pret vienu no ASV tuvākajiem sabiedrotajiem Vāciju.

Kā norāda "Axios", šādu soli ASV prezidents Džo Baidens spert nevēlas.

Māss, pēc visa spriežot, apstiprina "Axios" informāciju, norādot, ka "ir prezidenta lēmums par nepiemērošanu attiecībā uz "Nord Stream 2 AG" un vadītāju, kas ir Vācijas pilsonis".

Oficiāla paziņojuma no Vašingtonas šajā sakarībā nav bijis.

Gāzesvads bija vienīgais lielais jautājums, par kuru ASV un Vācijai bija "fundamentālas domstarpības", trešdien sacīja Māss.

Kā vēsta "Axios", uzņēmums, kas ir atbildīgs par gāzesvadu, nebūs pakļauts sankcijām, tomēr pret citām iesaistītajām organizācijām ASV soda pasākumi paliks spēkā.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu