Policija aptur šoferi, kurš vairāk nekā 2,5 promiļu reibumā braucis ar 160 km/h

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Valsts policija

Pirmdienas, 24.maija, pēcpusdienā Valsts policijas darbiniekiem, kas dežurēja uz autoceļa P17 Valmiera-Rūjiena-Igaunijas robeža, lielā ātrumā pretī pēkšņi "lidoja" Volkswagen automobilis. Vietā, kur atļautais braukšanas ātrums ir 90 km/h, Volkswagen Touran vadītājs traucās ar 160 km/h. Pārkāpums tika fiksēts pulksten 17:15.

Pārbaudot vadītāju, policisti noskaidroja, ka vīrietis

pie transportlīdzekļa stūres sēdies alkoholisko dzērienu ietekmē un viņa izelpā konstatēts 2,55 promiļu liels reibums.

Policijā sākti divi administratīvā pārkāpuma procesi – gan par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu vairāk par 60 kilometriem stundā, gan par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā.

Valsts policija aicina visus autovadītājus būt atbildīgiem pret savu un apkārtējo cilvēku dzīvību. Nesēsties pie stūres, ja lietoti alkoholiskie dzērieni. Alkohola lietošana un braukšana nav savienojamas lietas.

Jāpiebilst, ka par ātruma pārsniegšanu vien vadītājam būtu noteikts tiesību liegums uz 6 mēnešiem. Tomēr,

tā kā viņš pie stūres bija sēdies vairāk nekā 1,5 promiļu reibumā, tiesības zaudētas uz 5 gadiem un nāksies arī maksāt soda naudu līdz pat 400 naudas soda vienību (2000 eiro) apmērā.

Ceļu satiksmes likumā skaidri rakstīts: 

Par transportlīdzekļa vadīšanu vai mācīšanu vadīt transportlīdzekli, ja izelpotā gaisa vai asins pārbaudē konstatētā alkohola koncentrācija asinīs pārsniedz 1,5 promiles, piemēro naudas sodu velosipēda vai elektroskrejriteņa vadītājam trīsdesmit četru naudas soda vienību apmērā, bet cita transportlīdzekļa vadītājam — no divsimt četrdesmit līdz četrsimt naudas soda vienībām un atņem transportlīdzekļu vadīšanas tiesības uz pieciem gadiem. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu