Navaļnija atbalstītāju datu bāzi nopludinājis bijušais FBK darbinieks (8)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Krievijas opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija dibinātais Korupcijas apkarošanas fonds (FBK) noskaidrojis, ka par Navaļnija atbalstītāju personīgo datu nopludināšanu no vietnes “Brīvību Navaļnijam!” atbildīgs kāds bijušais FBK darbinieks, vēsta Krievijas medijs “Meduza”.

Kā secināts FBK izmeklēšanā, datu bāzi nozadzis bijušais fonda darbinieks Fjodors Gorožanko no Sanktpēterburgas.

Tīmekļa vietne “Brīvību Navaļnijam!” sāka darboties 23.martā. Tajā tika piedāvāts reģistrēties tiem Navaļnija atbalstītājiem, kuri gatavi piedalīties protesta akcijās.

FBK solīja, ka brīdī, kad reģistrējušos cilvēku skaits sasniegs 500 000, tiks paziņots par viskrievijas mītiņu Navaļnija atbalstam.

Savukārt aprīļa vidū kļuva zināms, ka no vietnes noplūduši reģistrēto cilvēku dati. FBK atzina, ka informācijas noplūde tiešām notikusi.

Kā vēlāk noskaidrojās, noplūde notikusi caur elektroniskā pasta sistēmu “Mailgun”. Piekļuve šai sistēmai bija vien dažiem FBK darbiniekiem.

Veicot izmeklēšanu, FBK secināja, ka noplūde īstenota no divām IP adresēm - viena reģistrēta Sanktpēterburgā, bet otra - Piejūras novadā. Kā izrādījās, no šīm IP adresēm savam kādreizējam FBK darbinieka e-pastam pieslēdzies Gorožanko.

Viņš no darba FBK tika atbrīvots 2019.gadā.

FBK uzsver, ka Navaļnija atbalstītāju informāciju Gorožanko nopludinājis naudas dēļ. Aprīlī viņš savā bankas kontā divos maksājumos iemaksājis 1,24 miljonus rubļu (13 800 eiro).

Pats Gorožanko izdevumam “Bumaga” savu līdzdalību informācijas nopludināšanā nodēvējis par meliem.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu