Muižniece par parlamentāro sekretāru izraudzījusi Rīgas domes deputātu Ozolu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Anita Muižniece.
Anita Muižniece. Foto: Paula Čurkste/LETA

Jaunā izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece (JKP) par Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) parlamentāro sekretāru izraudzījusi Rīgas domes deputātu Jāni Ozolu (JKP).

Kā liecina publikācija Jaunās konservatīvās partijas "Facebook" kontā, ministres biroju vadīs Amanda Zalpētere, bet par IZM parlamentāro sekretāru iecelts Ozols. Savukārt Muižniece aģentūrai LETA precizēja, ka Ozols vēl nav iecelts parlamentārā sekretāra amatā, jo vēl notiek dokumentācijas pārbaude par interešu konfliktu.

Muižniece kādu laiku bija iepriekšējās izglītības un zinātnes ministres Ilgas Šuplinskas (JKP) parlamentārā sekretāre, kuru vēlāk nomainīja Saeimas deputāts Reinis Znotiņš (JKP), kurš gan darbu šajā amatā neturpinās.

Muižniece aģentūrai LETA atklāja, ka šobrīd viņa ir uzrunājusi vairākus komunikācijas jomas cilvēkus un piektdien būs saruna ar vienu no kandidātiem padomnieka amatam. Padomnieku pulkam jaunā ministre aicinājusi pievienoties Kristapu Zaļo, kas patlaban ir Laurenču sākumskolas direktors.

Viņas ieskatā Zaļais būs piemērots padomnieka amatam, ņemot vērā viņa veiksmīgo līdzšinējo darbību skolā. Savukārt par pārējiem padomniekiem ministre informēs nākamnedēļ.

Jautāta, kāpēc parlamentārā sekretāra amatā nomainīja Reini Znotiņu (JKP), Muižniece skaidroja, ka viņš tika aicināts, bet viņš lēma palikt uzticīgs iepriekšējai biroja komandai un izvēlējās pieņemt citus karjeras izaicinājumus.

LETA jau ziņoja, ka Saeima šodien par izglītības ministri ievēlēja Saeimas deputāti un agrāko angļu valodas skolotāju Muižnieci.

Ceturtdien pirms Saeimas balsojuma par viņas apstiprināšanu ministres amatā Muižniece teica, ka ir apņēmusies celt skolotāju prestižu, atjaunot klātienes mācības skolēniem jau rudenī un veidot sociālo dialogu ar izglītības nozarē strādājošajiem.

Viņas darba plānos iecerēts nozari vienot, kā arī turpināt un novest līdz galam iepriekšējās izglītības un zinātnes ministres Ilgas Šuplinskas iesāktās pārmaiņas gan izglītības saturā, gan augstākajā izglītībā.

Muižniece pauda sapratni, ka izglītības nozarē ir būtiski sakārtot pedagogu slodzes un rast finansējumu pārmaiņu ieviešanai. Lai nonāktu pie modernas un konkurētspējīgas izglītības, Muižniece apņēmusies šos uzdevumus pildīt, sadarbojoties ar nozarē strādājošiem un sociālajiem partneriem. Tai pat laikā ministre uzsvēra, ka izglītības kvalitātes celšanā būtisks atbalsts būs nepieciešams ne tikai no valsts, bet arī no privātā sektora.

Muižniece norādīja, ka viens no viņas mērķiem būs konkurētspējīgas augstākās izglītības veidošana, kas motivētu jauniešus palikt zināšanas apgūt dzimtajā valstī. Viens no politiķes iecerētajiem darbiem būs arī turpināt strādāt pie pāriešanas uz jauno mācību saturu un atbalstu sniegšanu skolotājiem.

Viņas ieskatā, skolotāju motivācija netiks atjaunota tikai ar algu un slodžu sakārtošanu, būtisks darbs būs jādara arī pie profesijas prestiža celšanas. "Tā būs viena no manām vadlīnijām," viņa uzsvēra, piebilstot, ka strādās pie tā, lai skolotāja profesijā strādātu motivētākie cilvēki, kas sabiedrībā ir novērtēti un cienīti.

Tāpat jaunās ministres prioritāte būs atjaunot klātienes mācības skolēniem jau no 1.septembra, savukārt attālinātās mācības atstāt kā papildiespēju apgūt zināšanas. Viņas ieskatā, attālināts darbs nevar aizstāt klātienes mācības, kurā bērni mācās attīstīties un apgūst zināšanas kvalitatīvi.

Lai nodrošinātu drošu vidi visiem, kas atradīsies izglītības iestādē, Muižniece uzsvēra nepieciešamību pēc konkrētiem drošības kritērijiem "drošas skolas" veidošanai. Šī mērķa sasniegšanai, ministres ieskatā, būs nepieciešama ne tikai politiķu un ministrijas iesaiste, bet arī sabiedrības atbalsts - vasaras laikā izmantojot iespēju doties vakcinēties pret Covid-19.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu