Lai saņemtu autovadītāja apliecību, rindā gaida vairāk nekā 10 000 cilvēku (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no 4.studijas sižeta

Lai iegūtu autovadītāja tiesības, ir jāzina ne tikai satiksmes noteikumi un jāapliecina prasme vadīt auto, bet arī jāabsolvē pirmās palīdzības sniegšanas kursi. 

Tieši tie tagad daudziem izrādījušies klupšanas akmens, ja nebija pieteikušies līdz 2020.gada 20.decembrim. Proti, tagad sanāk gaidīt garā rindā, vēsta LTV raidījums 4.studija.

NMPD pārstāve Lilita Voitkeviča norāda, ka autovadītāji nav vienīgā pretendentu kategorija, kas vēlas apmeklēt pirmās medicīniskās palīdzības sniegšanas kursus. Tie ir arī mednieki, ieroču nēsātāji, bērnu nozares pakalpojumu sniedzēji, darba drošības speciālisti u.c. Kopā tie varētu būt padsmiti tūkstošu cilvēku.

Pirmās palīdzības sniegšanas teorētisko daļu var apgūt attālināti, tomēr praktiskā daļa jāapgūst klātienē. Lielākā problēma - kādreiz apmācības varēja organizēt 15 cilvēkiem, tagad nodarbības notiek pa vienam.

Foto: Ekrānuzņēmums no 4. studijas sižeta

CSDD pārstāve Ieva Bērziņa norāda, ka parasti gadā tiek izsniegtas aptuveni 22 tūkstoši vadītāja apliecību. Tagad to skaits ir virs 4 tūkstošiem. Tas nozīmē, ka veidosies gribētāju sastrēgums. Faktiski tas jau ir izveidojies, jo, pēc CSDD aplēsēm, rindā uz pirmās palīdzības kursiem šobrīd stāv ap 10 tūkstošiem cilvēku.

Vairāk par šo tēmu skaties raidījuma 4.studija sižetā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu