Ventspils novadā lielāko atbalstu guvusi Latvijas Zemnieku savienība

Domē ievēlēts aktieris Gatis Gāga
TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Latvijas Zemnieku savienības (LZS) saraksta līderis Ventspils novadā Aivars Mucenieks
Latvijas Zemnieku savienības (LZS) saraksta līderis Ventspils novadā Aivars Mucenieks Foto: Jānis Škapars/TVNET

Šī gada pašvaldību vēlēšanās Ventspils novadā lielāko atbalstu guvusi Latvijas Zemnieku savienība, par kuru balsoja 1168 no 8876 iedzīvotājiem jeb 39,75% balsstiesīgo, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas apkopotie dati.

Latvijas Zemnieku savienības saraksta pirmie trīs līderi bija Aivars Mucenieks, Guntis Mačtams un Gundega Mertena.

Tādējādi LZS tikusi pie sešiem mandātiem - domē ievēlēti Mucenieks, Mačtams, Ventspils novada domes deputāti Aigars Matisons un Ilva Cērpa, Tārgales pamatskolas direktore Ilze Judzika un lietvedis Agris Bileskalns.

Kopumā Ventspils novadā kandidēja trīs politiskie spēki, un attiecīgi otro vietu ieņem Latvijas Reģionu apvienība. Šī spēka pirmie trīs saraksta līderi ir Dace Vašuka, Māris Dadzis un Ints Apsītis.

Vēlēšanu rezultātā no LRA saraksta pašvaldībā ievēlēti pieci deputāti- visi trīs saraksta līderi, kā arī aktieris Gatis Gāga, kuŗs no 18.vietas sarakstā "pacēlies" uz ceturto pozīciju, un Ventspils novada Ances pamatskolas direktore Elita Kuģeniece, kura LRA sarakstā ierindojās ar 17.numuru.

Savukārt par Nacionālo apvienību Ventspils novadā balsojuši 26,17% jeb 2940 iedzīvotāji, kur pirmās trīs saraksta pozīcijas ieņem Andis Zariņš, Raitis Krūmiņš un Gaidis Bože.

Nacionālajai apvienībai piešķirti četri mandāti - pašvaldībā iekļuvuši visi trīs saraksta līderi, kā arī Andris Vārpiņš.

Kopumā Ventspils novadā reģistrēti 8876 balsstiesīgie, no kuriem vēlēt devās 2940 jeb 33,12% vēlētāju.

Šogad pašvaldību vēlēšanas Ventspils pilsētā un Ventspils novadā notika atsevišķi sakarā ar izmaiņām, ko viesa Administratīvi teritoriālā reforma. Iepriekšējās vēlēšanās kopīgajā Ventspils novadā lielāko atbalstu guva Zaļo un zemnieku savienība, kuru atbalstīja 51,51% iedzīvotāju.

Kā ziņots, 5.jūnijā notikušās pašvaldību vēlēšanas kļuvušas par vēsturiski vismazāk apmeklētajām - ņemot vērā arī tos iedzīvotājus, kuri nobalsoja iepriekšējā balsošanā, nobalsojuši nedaudz vairāk kā trešdaļa vēlētāju - kopumā vēlēšanās piedalīušies 328 697 iedzīvotāji jeb 34,01% balsstiesīgo, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) apkopotie dati.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu