Paplašinātajā Ādažu novadā vēlēšanās uzvarējusi pašreizējā mērā Sprindžuka pārstāvētā LRA

Papildināts
TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Māris Sprindžuks
Māris Sprindžuks Foto: Zane Bitere/LETA

Pašvaldību vēlēšanās jaunajā jeb paplašinātajā Ādažu novadā uzvarējusi Latvijas Reģionu apvienība ar 44,36% balsu.

No LRA uz domi kandidē arī "vecā" jeb pašreizējā Ādažu novada domes priekšsēdētājs Māris Sprindžuks, Kerola Dāvidsone  un Valērijs Bulāns.

Otro vietu ieguvusi Latvijas Zemnieku savienība (LZS), kas saņēmusi 24,17% atbalstu, Jaunā konservatīvā partija ieguvusi 11,23% lielu atbalstu, "Saskaņa" saņēmusi 6,78% balsu, bet pavisam nedaudz atpaliek apvienotais "Kustības "Par!""/"Jaunās Vienotības" saraksts, kas ieguvis 6,6% balsu. Vēl 5,58% balsu ieguvusi Latvijas Zaļā partija (LZP).

Partija "Par cilvēcīgu Latviju" jeb "KPV LV" nav pārvarējušas 5% barjeru, kas nepieciešams, lai iekļūtu domē.

Tādējādi LRA ieguvusi sešas deputātu vietas no kopumā 15 domes deputātu mandātiem, un no šī politiskā spēka domē ievēlēti pašreizējā Ādažu novada domes priekšsēdētājs Māris Sprindžuks, Kerola Dāvidsone, Valērijs Bulāns, Kristīne Savicka, Karina Miķelsone un Ieva Roze.

Latvijas Zemnieku savienību (LZS) jaunajā Ādažu novadā pārstāvēs pašreizējā Carnikavas novada domes priekšsēdētāja Daiga Mieriņa, Genovefa Kozlovska, Gatis Miglāns un Raivis Pauls.

No Jaunās konservatīvās partijas domē ievēlēti Imants Krastiņš un Arta Deniņa.

No "Saskaņas" ievēlēts Jānis Leja, no apvienotā "Kustības "Par!""/"Jaunās Vienotības" saraksta Sniedze Brakovska un no Latvijas Zaļās partijas Gundars Bojārs.

Jau ziņots, ka pašvaldību vēlēšanās, ņemot vērā arī tos iedzīvotājus, kuri nobalsoja iepriekšējā balsošanā, nobalsojuši kopumā 327 938 iedzīvotāji jeb 34,01% balsstiesīgo, liecina CVK jaunākie apkopotie dati. Tā ir vēsturiski zemākā vēlētāju aktivitāte pašvaldību vēlēšanās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu