Valsts prezidents tiksies ar EK pārstāvniecības Latvijā vadītāju Petri (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Valsts prezidents Egils Levits
Valsts prezidents Egils Levits Foto: EPA/Valda Kalnina

Valsts prezidents Egils Levits šodien plkst.14 Rīgas pilī tiksies ar Eiropas Komisijas (EK) pārstāvniecības Latvijā vadītāju Zani Petri, informēja Valsts prezidenta kancelejā.

EK pārstāvniecības Latvijā vadītājas pienākumus Petre sāka pildīt 16.aprīlī. Kā iepriekš norādīja EK pārstāvniecības Latvijā Preses nodaļā, stājoties jaunajā amatā, Petre uzkrājusi lielu pieredzi Latvijas un Eiropas diplomātijā. Viņa ir strādājusi Latvijas Ārlietu ministrijā, arī kā Eiropas korespondente, Politiskā direktora birojā, kā Starptautisko operāciju un krīžu noregulējuma nodaļas vadītāja, pārstāve Krīžu pārvarēšanas civilo aspektu komitejā no Latvijas Pastāvīgās pārstāvniecības Eiropas Savienībā (ES) Briselē, kā arī kancelejas vadītāja Moldovā.

2012.gadā viņa pievienojās Eiropas Ārējās darbības dienestam. Petre bija Politikas, preses un informācijas nodaļas vadītāja ES delegācijā Eritrejā no 2012. līdz 2016.gadam un pēc tam kļuva par delegācijas vadītāja vietnieci un Politikas, preses un informācijas nodaļas vadītāju ES delegācijā Nepālā no 2016. līdz 2020.gadam.

2020.gada septembrī Petre pievienojās Politikas un reformu koordinācijas grupai, Ukrainas atbalsta grupai Eiropas kaimiņattiecību politikas un paplašināšanās sarunu ģenerāldirektorātā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu