Kaivas ielā uzstādīta un jāievēro jauna ceļa zīme, taču to nevar redzēt (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no raidījuma Zebra

Viens no krustojumiem, kur automobiļu vadītāji nesaprotas un iekļūst dažāda smaguma avārijās, ir vieta, kur satiekas Dzelzavas un Kaivas iela. Avārijas ar pārsteidzošu regularitāti šeit notiek, kopš mainījās Kaivas ielas statuss. Agrāk šoferīši pa to brauca, mierīgi svilpodami, bet tagad galvenās ielas statuss ir pagarinātajai Dzelzavas ielai.

Nesenā pagātnē te tika uzstādītas arī attiecīgas ceļazīmes, tomēr ne visi šoferi tās laikus pamanīja, tāpēc radās mulsinošas un pat bīstamas situācijas. Zināms efekts bija arī autobraucēju ieradumam un arī satiksmes intensitātes atšķirībām, jo pa Dzelzavas ielu īsti nekur aizbraukt nevar, kamēr Kaivas iela iet paralēli maģistrālajai Juglas ielai. 

Lai uzlabotu satiksmes drošību Kaivas un Dzelzavas ielas krustojumā, tagad katrā ceļa pusē uzstādītas zīmes papildinātas ar atstarojošām maliņām. Raidījuma Zebra vadītājs Pauls Timrots gan norāda, ka vienā pusē viena no tām ir eleganti “paslēpusies” aiz kokiem un nav īsti redzama. Otrā pusē apgāztais trīsstūris ir labi saskatāms, tomēr Timrots ierosina, ka uz laiku šeit tomēr varētu noderēt papildu instalācijas, piemēram, jau bēdīgi slavenie stabiņi, kas ziemas periodā pie gājēju pārejām bija pieskrūvēti uz vairākām ielām Purvciemā un citviet Rīgā.

Foto: Ekrānuzņēmums no raidījuma Zebra

No vienas puses it kā ir kļuvis drošāk, tomēr viena nejēdzība ir saglabājusies. Lai pirms krustojuma tiktu samazināts braukšanas ātrums, uz Kaivas ielas uzstādīta ceļa zīme 30 km/h. Tomēr jēgas no tās nekādas nav, jo tā atrodas tik dziļi krūmos, ka pamanīt to nevar, pat blakus stāvot. 

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu