Nākamnedēļ valdība varētu izskatīt papildu atvieglojumus tirdzniecības vietām

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Tirdzniecības centrs "Galerija Centrs"
Tirdzniecības centrs "Galerija Centrs" Foto: Paula Čurkste/LETA

Nākamnedēļ valdībā varētu tikt izskatīti papildu atvieglojumi tirdzniecības vietām, proti, jautājums par maksimāli pieļaujamo cilvēku skaitu tajās, informē ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs. 

Otrdien Ministru kabinets atbalstīja Ekonomikas ministrijas (EM) priekšlikumu atcelt prasību, ka apmeklētāji tirdzniecības vietā, tirdzniecības centros un tirgus paviljonos tiek ielaisti tikai pa vienam, atcelt reklāmas ierobežojumu, kā arī atcelt prasību nodalīt tirdzniecības vietā ieeju un izeju.

Vitenbergs informēja, ka jau uz šo valdības sēdi tika mēģināts piedāvāt skatīt "dažādus bāzes atvieglojumus", kas būtu pieejami visai sabiedrībai, tomēr tie tiks skatīti nākamnedēļ.

No ekonomikas paustā izriet, ka EM piedāvās valdībai lemt par maksimāli pieļaujamo apmeklētāju skaitu tirdzniecības vietā. Patlaban noteikumi paredz, ka tirdzniecības vietā vienai personai nodrošina ne mazāk kā 15 kvadrātmetrus no publiski pieejamās telpu platības. Vietā, kur vienam apmeklētājam publiski pieejamā telpu platība ir mazāka par 15 kvadrātmetriem, vienlaikus var atrasties tikai viens apmeklētājs.

Vitenbergs uzsvēra, ka noteikumos paredzētie kvadrātmetri ir pārāk strikti, tāpēc, uzlabojoties epidemioloģiskajai situācijai, tiks piedāvāts šīs normas pārskatīt.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu