Pēdējo septiņu nedēļu laikā Covid-19 saslimšanas gadījumu skaits sarucis par 82,4%

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Pēc pēdējā Covid-19 saslimstības pacēluma Latvijā (pēdējo 7 nedēļu laikā), Covid-19 gadījumu skaits ir mazinājies par 82,4%, bet pagājušajā nedēļā pret iepriekšējo nedēļu - par 36%, informēja Slimību profilakses un kontroles centrā.

Pagājušajā nedēļā vidēji vienā dienā tika atklāti 111 jauni Covid-19 gadījumi, kamēr nedēļu iepriekš - 174. Vienlaikus pagājušajā nedēļā par 11,2% samazinājies veikto testu skaits, vidēji dienā veicot 8126 testus, bet iepriekš - 9152 testus.

Pēdējo septiņu dienu laikā tika stacionēti vidēji 20 pacienti dienā, tādējādi ikdienā slimnīcās ar Covid-19 ārstējas vidēji 266 pacienti, liecinot par sarukumu no 331 pacienta nedēļu iepriekš.

Visās vecuma grupās turpinās saslimstības samazinājums, turklāt izlīdzinās jaunatklāto gadījumu skaits vecuma grupā no 20 līdz 59 gadiem, jo iepriekš vairāk gadījumu tika atklāts 30 līdz 39 gadu vecuma grupā. Tāpat šobrīd visos reģionos vienmērīgi samazinās jaunatklāto Covid-19 gadījumu skaits.

Covid-19 infekcijas reproduktivitātes koeficents šobrīd ir 0,72, kas arī liecina par infekcijas izplatības samazināšanos.

Eiropas valstu vidējais kumulatīvais saslimstības rādītājs ir 72, kamēr iepriekš tas bija 83. Tādējādi Latvijā joprojām saglabājas divas reizes augstāks rādītājs pret Eiropas Savienības vidējo.

Neraugoties uz saslimstības mazināšanos, SPKC aicina iedzīvotājus vakcinēties pret Covid-19. Vakcinācija ir drošākais un efektīvākais aizsardzības veids, kas pasargā no smagām slimības formām un mazina Covid-19 infekcijas izplatību sabiedrībā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu