Amatas novadā uz nojumes uzkritis koks; cietuši četri cilvēki

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Stipro vēja brāzmu laikā nolūzušais koks Salaspils ielā pie pieturvietas "Jāņavārti", kā rezultātā līdz stundai kavējas kustība 15.trolejbusa un 18.autobusa maršrutos.
Stipro vēja brāzmu laikā nolūzušais koks Salaspils ielā pie pieturvietas "Jāņavārti", kā rezultātā līdz stundai kavējas kustība 15.trolejbusa un 18.autobusa maršrutos. Foto: Edijs Pālens/LETA

Jāņu dienā uz kādas nojumes uzgāzies koks, kā rezultātā četri cilvēki guvuši traumas, izriet no Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta teiktā (VUGD).

Izsaukumu uz Amatas novadu, kur koks bija uzgāzies nojumei, glābēji saņēma plkst.22.29. Notikuma vietā VUGD darbinieki atbrīvoja trīs cilvēkus, bet vēl viens cilvēks bija izkļuvis paša spēkiem. Visi četri cietušie nodoti mediķu aprūpē.

Darbus notikuma vietā VUGD pabeidza plkst.1.55.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā (NMPD) aģentūrai LETA skaidroja, ka negadījumā vairāku ķermeņu daļu nopietnus ievainojumus guva četri gados jauni vīrieši. Viņi visi vidēji smagā stāvoklī nogādāti slimnīcā.

NMPD atzina, ka kopā ar glābējiem kā vienota komanda šajā negadījumā strādāja piecas mediķu brigādes, tostarp arī ārstu speciālistu brigāde. Apstākļi, kuros mediķi strādāja, bija sarežģīti un pat ekstremāli.

"Tumsa, gāza lietus un vētra bija tik stipra, kad apkārtējās mājās pat bija pazudusi elektrība.

Lai piekļūtu pacientiem, mediķi ar ekipējumu rokās izmirkuši slapji ar kājām brida pa dubļiem, pļavu un mālainu ceļu," informēja NMPD.

Tāpat visapkārt gāzās koki, no kuriem mediķiem pašiem nācās izvairīties vai tos apiet, kad tie bija sakrituši pāri ceļam,

Kopumā saistībā ar stiprā vēja izraisītajiem postījumiem aizvadītajā diennaktī VUGD saņēmis 87 izsaukumus, un lielākoties no lūzušiem kokiem bija jāatbrīvo ceļa braucamā daļa. Astoņos gadījumos koki bija uzkrituši uz ēkām, tostarp dzīvojamajām mājām, pirtīm, saimniecības ēkām.

Visvairāk izsaukumu saistībā ar vēja postījumiem bija Vidzemes pusē - 32, Latgalē šādu izsaukumu bija 20, Rīgā un Pierīgā 19. Zemgalē glābējiem bija 16 izsaukumi, kas saistīti ar stiprā vēja un negaisa nodarītajiem postījumiem.

Jau ziņots, ka kopumā aizvadītajā diennaktī VUGD saņēmis 164 izsaukumus, 28 no tiem bijuši uz ugunsgrēkiem, 122 saistīti ar glābšanas darbiem. 14 no izsaukumiem bijuši maldinājumi.

Rīgā no piedūmota dzīvokļa izglābts cilvēks

Ceturtdien Rīgā no piedūmota dzīvokļa izglābts cilvēks.ēma plks.20.38. Noskaidrots, ka kādā pirmā stāva dzīvoklī deg ēdiens 0,01 kvadrātmetra platībā.

No telpām izglābts cietušais, kurš nodots mediķu aprūpē, un plkst.21.03 darbi notikuma vietā pabeigti.

Kopumā aizvadītajā diennaktī VUGD saņēmis 164 izsaukumus, 28 no tiem bijuši uz ugunsgrēkiem, 122 saistīti ar glābšanas darbiem. 14 no izsaukumiem bijuši maldinājumi.

Glābēji palīdz cilvēkiem izkļūt no meža un purvainas vietas

Ceturtdien glābēju palīdzība bija nepieciešama cilvēkiem, kas pašu spēkiem nevarēja izkļūt no meža un kādas purvainas vietas ezerā, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

No rīta, plkst.10.21, VUGD steidzās uz Vecumnieku novadu, kur kādam mežā esošam cilvēkam bija radušās veselības problēmas. Glābēji cilvēku atrada un nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem, darbus notikuma vietā pabeidzot plkst.12.36.

Savukārt ceturtdienas vakarā, plkst.19.37 saņemts izsaukums no Aglonas novada, kur cilvēks bija iekļuvis purvainā ezera vietā un nevarēja izkļūt paša spēkiem. Cilvēks ar laivas palīdzību nogādāts krastā. VUGD darbus pabeidza plkst.20.48.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu