Sanktpēterburgā par spīti pandēmijai plaši atzīmē izlaidumus (4)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Krievijas pilsētā Sanktpēterburgā, neraugoties uz koronavīrusa gadījumu skaita pieaugumu, pārpildītām slimnīcām un ziņojumiem par neskaitāmiem Covid-19 izraisītajiem nāves gadījumiem, varas iestādes nav atcēlušas skolu izlaiduma ceremoniju. Pilsētas ielas pulcējās tūkstošiem cilvēku bez maskām, kas neievēroja arī sociālo distanci. Svinības noslēdzās ar koncertu Pils laukumā, kas piesaistīja tūkstošiem skatītāju.

Raidsabiedrība TVRain vēsta, ka Ņevas krastmalu tomēr bija plānots slēgt ārvalstu tūristiem, taču uz pašmāju izlaidumu svinētājiem tas neattiecas. Festivāla „Sārtās buras” laikā jau tradicionāli tiekot slēgtas pilsētas lielākās ielas, bet cilvēkiem pa tām staigāt ir ļauts un izņēmums nebija arī aizvadītā piektdiena.

Ņevas akvatorijā arī šogad par godu absolventu svētkiem notika pirotehnikas šovs. Pontona uguņošanas platformas kopējā platība šogad pārsniedza sešus ar pusi tūkstošus metru un izrādē un iesaistīti Pils un Troitsky tilti.

Foto: EPA/Scanpix

Piektdien Krievijas varasiestādes ziņoja par rekordlielu no Covid-19 mirušo skaitu. Vienā dienā valstī kopumā reģistrēts 601 no minētā vīrusa mirušo skaits, bet Maskavā tas pieaudzis līdz 98 cilvēkiem, kas jau ceturto dienu pēc kārtas ir līdz šim vēl nebijis daudzums. Vairāk par 600 no Covid-19 mirušo vienā dienā Krievijā pēdējo reizi bija pagājušā gada beigās.

Krievijā, kur daudzi cilvēki joprojām ir ļoti skeptiski par vakcināciju, ir stipri izplatījies īpaši lipīgais koronavīrusa Delta variants. Pēc Maskavas mēra Sergeja Sobjaņina teiktā, gandrīz 90 procenti no pilsētā reģistrētajiem infekciju gadījumiem pirms nedēļas bija tieši Delta varianta dēļ.

Vācijas Roberta Koha institūts piektdienas vakarā paziņoja, ka jau nākamās nedēļas sākumā Krievija kopā ar Portugāli tiks iekļautas tā sauktajā „vīrusa variantu zonā”, kas nozīmē, ka iebraukšana no šīm valstīm tiks pastiprināti kontrolēta un ceļotājiem būs jāievēro stingra karantīna.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu