"Nissan" Eiropā ir uz palikšanu: būvēs akumulatoru rūpnīcu un gatavo nākamās paaudzes elektroauto

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Nissan

Japānas autobūves uzņēmums "Nissan Motor Co." ceturtdien paziņoja par plāniem būvēt Lielbritānijā pirmo akumulatoru rūpnīcu, kurā paredzēts ražot arī jaunu elektrisko automašīnu. Pēc "Nissan" teiktā, tas būs krosovera tipa elektromobilis, kura tapšanā tiks apvienota un izmantota modeļa LEAF un iekšdedzes krosoveru izstrādē gūtā pieredze.

Kopējās investīcijas veidos vienu miljardu sterliņu mārciņu (1,2 miljardus eiro), radot 6200 darbavietas. No šīm investīcijām 423 miljoni mārciņu tiks novirzīti elektromobiļa izstrādei un ražošanai.

Jaunais elektrokrosovers tiks konstruēts, par bāzi ņemot "Renault-Nissan" alianses CMF-EV platformu, un prognozētais izlaides apjoms Sanderlendas rūpnīcā ir 100 000 vienību.

Foto: Nissan

Akumulatoru ražotni tikmēr darbinās atjaunīga enerģija, un tā atradīsies blakus "Nissan" lielākajai Eiropas rūpnīcai Sanderlendā.

"Nissan" Ķīnas akumulatoru piegādātājs AESC akumulatoru ražotnē investēs 450 miljonus mārciņu.

Līdztekus 423 miljoniem mārciņu, ko elektroauto ražošanai atvēlēs "Nissan", atbalsta finansējumu sniegs arī Sanderlendas pilsētas padome. Tā kopējās investīcijas varētu palielināt līdz pat vienam miljardam mārciņu.

Foto: Nissan

"Nissan" rūpnīca Sanderlendā durvis vēra 1986.gadā. Šobrīd tajā tiek ražoti Nissan Qashqai, Juke un LEAF, no kuriem 70% tiek eksportēti uz kontinentālo Eiropas daļu. 20% paliek Lielbritānijā, bet pārējie 10% tiek vesti uz citiem planētas reģioniem, tai skaitā Dienvidameriku, Dienvidāfriku un Austrāliju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu