Nedēļas fokusā Naida noziegumi un vardarbība Latvijā (21)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
"Nedēļas fokusā"
"Nedēļas fokusā" Foto: Jānis Škapars/TVNET

Pēc iekšlietu ministres un Kustības “Par!” valdes locekles Marijas Golubevas iniciatīvas izveidota darba grupa, lai apzinātu naida noziegumu problemātiku Latvijā, izvērtētu iespējamos šķēršļus naida noziegumu identificēšanā un atklāšanā, kā arī apzinātu iespējamos rīcības virzienus iekšlietu jomā.

Darba grupā piedalās pārstāvji no ministres biroja, Valsts policijas, Valsts policijas koledžas, Iekšlietu ministrijas Informācijas centra un Valsts drošības dienesta.

Darba grupa līdz 2021. gada 16. jūlijam apzinās un apkopos statistiku par naida noziegumiem Latvijā pēdējo piecu gadu laikā, kā arī apkopos informāciju par Latvijā īstenotajām mācību programmām un kursiem, kas veltīti naida noziegumu problemātikai.

Tāpat vakar Saeimas vairākums galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Krimināllikumā, kas par atbildību pastiprinošu apstākli nosaka nozieguma izdarīšanu naida dēļ pret kādu sociālo grupu.

Kāda ir reālā situācija šobrīd, kas un vai iztrūkst Latvijas likumos jautājumos par naida noziegumiem un arī slēpto vardarbību – par to “Nedēļas fokusā” saruna ar iekšlietu ministri Mariju Golubevu, pētnieciskās žurnālistikas centra Re:Baltica līdzdibinātāju Ingu Spriņģi un psihoterapeiti, biedrības “Skalbes” padomes locekli Mariju Ābeltiņu.

Raksts tapis IKEA sociālās iniciatīvas "Pamani vardarbību" ietvaros

Komentāri (21)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu