Traģēdija Floridā: sagruvušajā ēkā atrasto bojāgājušo skaits pieaug līdz 54

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Joe Raedle/Getty Images/AFP

ASV Floridas štata Sērfsaidā sabrukušajā dzīvojamajā ēkā līdz šim atrasti 54 bojāgājušie. Izdzīvojušo meklēšana trešdien tika izbeigta.

"Mēs ar dziļām skumjām (..) esam pieņēmuši ļoti grūto lēmumu pāriet no meklēšanas un glābšanas operācijas uz [līķu] atrašanu," reportieriem trešdien paziņoja Maiami-Deidas apgabala mērs Daniella Levaina Kava.

"Šobrīd mēs tiešām esam izsmēluši visas mums pieejamās iespējas meklēšanas un glābšanas misijā," viņa piebilda.

86 cilvēki vēl arvien ir pazuduši bez vēsts.

Izmeklētāji turpinās pārbaudīt, vai viņi visi atradās ēkā tās sagrūšanas laikā, sacīja Levaina Kava.

Pirms 40 gadiem celtā 12 stāvu ēka "Champlain Towers South" daļēji sagruva 24.jūnijā. Vairāki desmiti cilvēku tika izglābti no drupām, bet pēc sagrūšanas dienas netika atrasts neviens izdzīvojušais.

Nelaimes cēlonis joprojām nav skaidrs, bet varas iestādes nodevušas atklātībai 2018.gadā izstrādātu būvniecības konsultāciju firmas "Morabito" ziņojumu, kurā gan nav teikts, ka ēka varētu sabrukt, bet atzīts, ka tai nepieciešams remonts, lai saglabātu "strukturālo integritāti".

Inspektori brīdinājuši par būtiskām problēmām, kas konstatētas betona blokā zem baseina pirmajā stāvā, kā arī par betona plaisāšanu pazemes autostāvvietā.

"Ja tuvākajā nākotnē netiks nomainīta hidroizolācija, betona bojājumu pakāpe eksponenciāli paplašināsies," sacīts ziņojumā. Tajā izteikts pieņēmums, ka problēmas lielā mērā izraisījusi Floridas piekrastes sāļā gaisa korozīvā iedarbība daudzu gadu garumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu