Video Jaunā Porsche Cayenne Turbo kupeja kļūst par ātrāko SUV Nordšleifē

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Porsche. TVNET kolāža

Jaunā “Porsche Cayenne Turbo GT” kupeja neilgi pirms nonākšanas kļuvusi par ātrāko SUV segmenta automašīnu Nirburgringas Nordšleifē. Testa pilots Larss Kerns ar 640 ZS (850 Nm) spēcīgo auto pieveica trases 20,832 kilometru garo apli 7:38.925 minūtēs, tātad ātrāk par jebkuru citu apvidniekam līdzīgu auto.

Trases laiks ir notariāli apstiprināts, un tagad tas ierakstīts “Nürburgring GmbH” oficiālajā sarakstā kā jaunais rekords “SUV, bezceļa automobiļu, mikroautobusu, pikapu” kategorijā.

“Pēc pirmajiem Nordšleifes trases metriem sajutu kārdinājumu griezties atpakaļ, lai pārliecinātos, ka patiesi sēžu SUV,” saka Larss Kerns, kurš arī piedalījies modeļa izstrādē un uzteica ārkārtīgi precīzo stūrēšanu un stoicisko mieru aizmugurējā balstiekārtā.

Pēc testa braucēja vārdiem, automobilis spēj zibenīgā ātrumā mainīt kustības virzienu asos pagriezienos bez sašūpošanās vai manevrēšanas grūtībām. Arī tehniski sarežģītajos posmos “Cayenne Turbo Coupe” droši iespējams saukt par viegli kontrolējamu “šofera automobili”. Ja citiem automobiļiem trases sekcijās “Pflanzgarten” I un II riteņi parasti atraujas no zemes, “Porsche Cayenne” šajās vietās brauc liegi un plūdeni.

Porsche Cayenne Turbo Coupe Nirburgringas Nordšleifē
Porsche Cayenne Turbo Coupe Nirburgringas Nordšleifē Foto: Porsche

Larss Kerns savu ātrāko Nordšleifes trases laiku ar jaudīgo “Cayenne Turbo Coupe” veica šā gada 14. jūnijā īsi pirms pusdienas laika, kad gaisa temperatūra ārā bija 23 grādi pēc Celsija, bet trases temperatūra - 46 grādi. Finiša līniju braucējs šķērsoja pēc 7:38.925 minūtēm.

Lai pasargātu braucēju, “Cayenne” aprīkoja ar sacīkšu sēdekli un drošības karkasu. Tomēr citādi mašīna atbilda sērijveida spēkrata svaram un specifikācijai, ko apstiprināja notārs. Vienīgo kontaktu ar asfaltu apvidniekam nodrošināja 22 collu “Pirelli P Zero Corsa” riepas, kas īpaši radītas jaunajam “Cayenne” modelim un ir pieejamas standarta komplektācijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu