Siguldas apkārtnē nodeguši 23 hektāri meža

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Meža ugunsgrēkā, kas pagājušajā piektdienā izcēlās Siguldas pusē gar dzelzceļa sliedēm, izdegušās meža zemes platība ir 23 hektāri, pastāstīja Valsts meža dienesta (VMD) Meža un vides aizsardzības daļas vadītāja vietnieks Zigmunds Jaunķiķis.

Ugunsdzēsēji plašo ugunsgrēku dzēsa piecas dienas. Kā stāstīja Jaunķiķis, ugunsgrēku vakar ir izdevies likvidēt un nodot uzraudzībā īpašniekiem - AS "Latvijas valsts meži" (LVM) un privātpersonām.

Viņš norādīja, ka ugunsgrēka izcelšanās iemesli nav zināmi un visticamāk tos arī neizdosies noskaidrot. Neskatoties uz lietu, kas iepriekšējās dienās vietām ir lijis, Latvijas mežos saglabājas ļoti augsta ugunsbīstamība, atgādināja speciālists.

VMD aicina iedzīvotājus neiet uz mežu, nekurināt ugunskurus pat arī tam paredzētās vietās, atrodoties mežā, nesmēķēt, nebraukt ar motocikliem un kvadricikliem ārpus ceļiem, neveikt citas darbības, kas var izraisīt meža aizdegšanos. Pat nevērīgi nomests, līdz galam nenodzēsts izsmēķis vai sērkociņš var izraisīt meža aizdegšanos.

Meža ugunsgrēki ne vien apdraud iedzīvotāju veselību un dzīvību, bet nodara kaitējumu videi un rada lielus zaudējumus meža īpašniekiem.

LETA jau ziņoja, ka 16.jūlijā Inčukalnā pie dzelzceļa vairākās vietās dega sausā zāle un aizdedzies arī mežs pie Lorupes, netālu no Siguldas.

Dzēšanas darbos piedalījās VMD, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD), LVM, Nacionālo bruņoto spēku helikopters, kā arī VAS "Latvijas dzelzceļš" dzelzceļa ūdens cisternas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu