Diversity Shop - tiek atklāts pirmais interneta veikals cilvēktiesību atbalstam

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto
Ilustratīvs foto Foto: Angyalosi Beata/Shutterstock

Tieši nedēļu pirms Baltic Pride 2021 atklāšanas, šodien, tiek atklāts pirmais interneta labdarības veikals Latvijā – “Diversity Shop” – www.diversityshop.org, lai atbalstītu cilvēktiesību projektus.

Interneta veikalā būs pieejama produkcija, kas radīta, lai atbalstītu dažādus cilvēktiesību projektus. Augustā atbilstoši aktuālajam Baltic Pride Rīgā būs pieejama atbilstoši produkti, kas saistās ar LGBT+ tiesībām, savukārt turpmāk paredzēts papildināt klāstu ar produktiem, kas sniegtu atbalstu arī citām mazaizsargātām grupām un organizācijām Latvijā.

Dažādības veikalā www.diversityshop.org būs pieejami īpaši mākslinieku veidoti dizaini, ko būs iespējams iegūt tikai un vienīgi šajā veikalā. Pirmie savus darbus ir ziedojuši Latvijā pazīstamā māksliniece Elīna Brasliņa, kā arī pasaulē plašu atpazīstamību ieguvušais godalgotais modes mākslinieks Fjodors Podgornijs, kas pārstāv zīmolu FYODOR GOLAN.

No katra pirkuma iegūtie līdzekļi tiks novirzīti LGBT+ tiesību attīstībai Latvijā, kā arī Latvijā pirmā kopienas centra LGBT Nams attīstībai, kas sniedz drošu tikšanās vietu LGBT+ kopienai un tās atbalstītājiem, kā arī 2021. gadā nogalē plānots sniegt arī bezmaksas juridisko un psiholoģisko atbalstu.

Dažādības veikala “Diversity Shop” (www.diversityshop.org) darbību nodrošina Printful un tā izstrādi un darbību finansiāli atbalsta Norvēģija, Islande un Lihtenšteina.

Visi no Dažādības veikala iegūtie līdzekļi tiek novirzīti LGBT un viņu draugu apvienības “Mozaīka” darbības atbalstam.

2021. gada jūnijā LGBT un viņu draugu apvienība “Mozaīka” sāka projektu “Mozaīkas izaugsme”, kas tiek finansēts EEZ un Norvēģijas grantu programmas “Aktīvo iedzīvotāju fonds” ietvaros. Aktīvo iedzīvotāju fonds ir EEZ un Norvēģijas grantu programma, kas tiek īstenota 15 Ziemeļeiropas, Centrāleiropas un Dienvideiropas valstīs. Plašāka informācija par Aktīvo iedzīvotāju fondu: www.activecitizensfund.lv.

CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu