Noteikumi un padomi galvas ādas kopšanai

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Varam iedomāties, ka mati ir ziedi un galvas āda ir zeme. Zeme nav mitrināta, nav aizsargāta no arējiem faktoriem un nav bagāta ar mikroelementiem, zieds ilgi nedzīvos un izskatīsies vāji un bēdīgi. Galvas āda ir skaistu, koptu un veselīgu matu augsne. Ja āda ir sliktā stāvoklī, mati nesaņem nepieciešamo uzturvielu daudzumu, kas izraisa trauslumu un pastāvīgu sausumu.

Tāpēc ir regulāri un pareizi jārūpējas par to un jūsu mati būs pateicīgi. Kvalitatīvus galvas ādas kopšanas līdzekļus jūs varat iegādāties sēžot uz dīvāna - pasūtiet tiešsaistē nepieciešamo savas galvas ādas veselībai. Kas ir nepieciešamas tieši jums un kā pareizi rūpēties par galvas ādu? Šo informāciju jūs atradīsiet šeit.

Kāpēc nepareiza galvas ādas kopšana ir bīstama?

Megalopolises iedzīvotājiem galvas āda visbiežāk tiek pakļauta skarbiem ārējiem apstākļiem. Pat 80% ādas bojājumu ir saistīti ar agresīvu ārēju ietekmi, un tikai atlikušie 20% ir saistīti ar iedzimtību.

Parasti sebuma dēļ ( tauku dziedzeru izdalītā sekrēcija) kaitīgās vielas nosēžas uz galvas ādas virsmas, mijiedarbojoties ar to un izraisot kairinājumu. Tas viss rada neveselīgu vidi matiem. "Piesārņots" sebums aizsprosto matu folikulus, bloķējot skābekļa piekļuvi, un tas padara matus neaizsargātākus.

Nepareiza galvas ādas kopšana var izraisīt sausumu un pastāvīgu niezi, provocēt, gluži pretēji, pārmērīgu tauku saturu un pat pūtītes, palieliniet blaugznu sēnīšu līmeni, vājina matu folikulus un izraisa matu izkrišanu, saasināt tādas nopietnas slimības kā psoriāze.

Katram ādas tipam sava kopšana

Taukaina galvas āda

  • Mēģiniet žāvēt matus tikai dabiski, neizmantojot fēnu. Ja jūs nevarat iztikt bez matu žāvētāja, izžāvējiet matus zemā temperatūrā un noteikti izmantojiet termisko aizsardzību.
  • Nemazgājiet matus ar karstu ūdeni - tāpat kā žāvēšana ar karstu gaisa plūsmu, tas noved pie pārmērīga tauku dziedzeru darba.
  • Bieža un intensīva matu tīrīšana pastiprinās taukainas galvas problēmas.
  • Noteikti iegādājieties sev atsevišķu ķemmi (vislabāk no koka) un regulāri notīriet to.
  • Šampūnā un maskā jābūt sastāvdaļām, kas regulē sebuma ražošanu. Starp tiem ir salicilskābes, māls, keramīdi, cinka, piparmētru un citronu ekstrakti.
  • Nekad nelietojiet matu saknēm kondicionieri vai kondicionieri. Tas noved pie poru aizsērēšanas un taukainiem matiem.
Foto: Publicitātes foto

Sausa galvas āda

Sausu galvas ādu raksturo nieze, sasprindzinājuma sajūta, trauslums un spēcīga matu elektrifikācija.

  • Žāvējot matus ar fēnu, nenovirziet gaisa plūsmu uz saknēm.
  • Cietais krāna ūdens padara matus vēl sausākus. Lai to mīkstinātu, varat uzstādīt filtru vai īpašu dušas galvu.
  • Tas pats attiecas uz sausu iekštelpu gaisu, īpaši ziemas apkures sezonā. Mitrinātāja uzstādīšana var atrisināt problēmu.
  • Matu un galvas ādas kopšanai dodiet priekšroku produktiem, kas nesatur sulfātus.
  • Šampūnā, maskā un balzāmā jābūt dabīgām eļļām, keramīdiem, olbaltumvielām, pantenolam vai alantoīnam.

Padomi galvas ādas kopšanā

  • Optimāls matu mazgāšanas režīms

Katram cilvēkam tas ir individuāls, un ir svarīgi izvēlēties sev optimālo matu mazgāšanas biežumu. Tas ir kaitīgi, ja galvas āda ilgstoši paliek taukaina un netīra. Tajā pašā laikā ir svarīgi ļaut tauku dziedzeriem ražot sebumu.

  • Galvas ādas kopšana pret blaugznām

Blaugznas ir ne tikai estētiski nepatīkamas. Tas ir arī signāls, ka galvas ādai nepieciešama papildu aprūpe. Ja blaugznas ir smagas un grūti pārvaldāmas, ir vērts konsultēties ar dermatologu vai trihologu.

  • Dziļi tīrāmie šampūni un detoksikācijas līdzekļi

Ārējie faktori var ietekmēt arī galvas ādas stāvokli. Piemēram, gaisa piesārņojums vai liela daudzuma matu veidošanas līdzekļu izmantošana. Dažreiz matiem un ādai nepieciešama rūpīgāka tīrīšana. Šajā gadījumā ieteicams rūpīgāk aplūkot dziļās tīrīšanas šampūnus vai produktus, kas apzīmēti ar "detox". Vienreiz nedēļā ir ieteicams izmazgāt matus ar dziļi attīrošo šampūnu. Tāpat kā sejas vai ķermeņa kopšana, galvas ādas kopšana var ietvert arī atmirušo ādas šūnu pīlingu. Mehānisko atmirušo šūnu noņemšanu veic, izmantojot skrubi. Jūs to varat arī pagatavot pats no dabīgām sastāvdaļām, piemēram, sāls, medus vai kafija.

  • Galvas ādas kopšana ar masāžu

Masējot galvas ādu, tiek stimulēta asinsrite, kas var paātrināt matu augšanu un novērst matu izkrišanu un lūzumus. Matu ķemmēšana arī ir masāža un nepieciešams rituāls. Šī procedūra palīdz izvairīties no taukainas galvas ādas pārmērības kopā ar sausiem matu galiem. Ar suku vienmērīgāk sadalās sebums. Ķemmēšana ļauj maigi iemasēt galvas ādu un stimulēt asinsriti. Galvenais ir izvēlēties pareizo ķemmi.

CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu