Viesis no Indijas pārsteigts, ka Latvijā nedrīkst braukt dzērumā (10)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

24.jūlija agrā rītā, tā ap četriem, Rīgas pašvaldības policijas Videonovērošanas centra darbinieki pamanīja jaunu cilvēku kompāniju, kas izskatījās jautrā prātā un grasījās sēsties automašīnā. Kad tas notika un viņu Opel Corsa sāka kustību, par iespējamo dzērājšoferi ziņa tika nodota Vecrīgas apkaimē patrulējošajiem kārtības sargiem. 

Policistu patruļekipāža nekavējoties devā ceļā, bet videonovērošanas centra darbinieki koordinēja tās nokļūšanu līdz aizdomīgajam transportlīdzeklim. Tas tika apturēts 11. novembra krastmalā.

Dokumentu pārbaudes rezultātā tika konstatēts, ka pie stūres sēž Indijas pilsonis. Uz jautājumu, vai viņš ir lietojis alkoholu, vīrietis atbildēja apstiprinoši, taču taisnojās, ka īsti nav zinājis, ka nav atļauts vadīt transportlīdzekli alkohola reibuma stāvoklī.

Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Lai noskaidrotu, cik piedzēries ir aizturētais vīrietis, uz notikuma vietu tika izsaukti Ceļu policijas darbinieki, kuru alkometrs uzrādīja 1,8 promiļu reibumu. Par šādu pārkāpumu Latvijā paredzēts naudas sods no 1200 līdz 2000 eiro un tiesību atņemšana uz pieciem gadiem. 

Indietis gan centās policistiem ieskaidrot, ka pēc alkohola lietošanas bija nosnaudies, taču tagad zinās, ka ar neilgu pagulēšanu nebūs līdzēts, lai droši sēstos pie auto stūres.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu