BTA kopā ar YIT būvēs Baltijā īres namus; divi no tiem atradīsies Rīgā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Schutterstock.com

Apdrošināšanas AS "BTA Baltic Insurance Company" (BTA) noslēgusi darījumu ar Somijas būvniecības uzņēmumu YIT par piecu īres dzīvokļu namu projektu īstenošanu Baltijā, pavēstīja BTA pārstāvji. Divi no šiem īres namiem atradīsies Rīgā.

Kopējo investīciju apjomu darījuma puses vienojušās neatklāt.

BTA un YIT investīciju ieguldījumu darījums paredz divu īres dzīvokļu namu būvniecību Rīgā, divu ēku Viļņā un viena atradīsies Tallinā. Kopumā šajās ēkās tiks izbūvēti 479 dzīvokļi.

Plānots, ka visi īres dzīvokļu namu projekti tiks pabeigti 2022./2023.gadā, kad tos arī sāks piedāvāt potenciālajiem īrniekiem. Paredzēts, ka visas ēkas sasniegs starptautiski atzīto ilgtspējības novērtējuma sertifikāta BREEAM līmeni "Ļoti labi", kas veicinās ilgtspējīgu mājokļu pieejamību iedzīvotājiem, kā arī ēku rentabilitāti un ekspluatācijas izmaksu samazināšanu.

"Ar šo darījumu BTA vēlas nostiprināt savas investora pozīcijas Baltijas apdrošināšanas tirgū. Tādējādi, veicinot kvalitatīvu īres namu būvniecību, ar mērķi tirgū radīt konkurētspējīgu produktu ikvienam Latvijas un drīzumā arī Lietuvas un Igaunijas iedzīvotājam. Turklāt šo ieguldījumu, saskatot lielu perspektīvu nākotnē, atbalsta arī BTA akcionāri - "Vienna Insurance Group AG", kurai ir ilggadēja pieredze investīciju ieguldīšanā dažādu jomu attīstībā. Lepojamies, ka esam pirmie, kas noslēguši šāda apjoma investīciju darījumu Baltijā ar stabiliem, atzītiem un uzticamiem partneriem," pauda BTA Valdes priekšsēdētājs Volfgangs Štokmaiers.

Viņš piebilda, ka Baltijas nekustamo īpašumu tirgū šobrīd vērojama attīstība. Šis ir viens no faktoriem, kas veicina jaunu, modernu un iedzīvotāju vajadzībām atbilstošu dzīvojamā fonda īpašumu attīstību visā Baltijā.

"YIT stratēģija ir pārdot daļu no mājokļu projektu portfeļa investoriem kā īres projektus, lai paātrinātu to izpildi un veicinātu efektīvu kapitāla izaugsmi. Esmu ļoti gandarīts, ka YIT spēj izveidot ilgtermiņa partnerattiecības ar tādu profesionālu tirgus dalībnieku kā BTA. Novērtējam arī, ka YIT Baltijas meitasuzņēmumi līdz ar šādiem darījumiem var būvēt jaunus īres dzīvokļus Baltijas patērētājiem kā alternatīvu īpašumā esošiem mājokļiem," piebilda YIT vecākais viceprezidents Toms Sandviks.

Jauno īres dzīvokļu namu apsaimniekošanas pakalpojumus un investīciju pārvaldi uzticēts veikt pieredzējušam partnerim - Igaunijas nekustamā īpašuma ieguldījumu pārvaldes uzņēmumam "Lumi Capital".

BTA ir viena no vadošajām apdrošināšanas sabiedrībām Baltijā, kas piedāvā nedzīvības apdrošināšanas pakalpojumu klāstu Latvijā, Lietuvā un Igaunijā. BTA Baltijā nodarbina vairāk nekā 1000 darbiniekus. BTA akcionārs ir "Vienna Insurance Group AG" ar gandrīz 200 gadu ilgu pieredzi apdrošināšanas nozarē. Ar kopumā vairāk nekā 25 000 darbinieku apmēram 50 apdrošināšanas sabiedrībās 30 valstīs, "Vienna Insurance Group" ir līderis savas darbības tirgos Centrāleiropā un Austrumeiropā, rūpējoties par vairāk nekā 22 miljoniem klientu.

YIT ir Somijas lielākais un viens no nozīmīgākajiem Ziemeļeiropas reģiona būvniecības uzņēmumiem un pilsētvides attīstītājiem. YIT nodarbina aptuveni 7400 profesionāļus desmit valstīs - Somijā, Krievijā, Zviedrijā, Norvēģijā, Igaunijā, Latvijā, Lietuvā, Čehijā, Slovākijā un Polijā. YIT apgrozījums 2020.gadā bija aptuveni 3,1 miljards eiro. "YIT Corporation" akcijas tiek kotētas "Nasdaq Helsinki Oy".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu