Video ⟩ „Tokyo City” mēģinājis izvairīties no €10 miljonu atmaksas valstij (9)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Pēc gandrīz divu gadu ilgas izmeklēšanas Valsts ieņēmumu dienestam (VID) izdevies pierādīt, ka Latvijā zināma ēdināšanas uzņēmumu ķēde, slēpjoties zem jaunizveidotiem uzņēmumiem, centusies izvairīties no vairāk nekā 10 miljonu atmaksas valstij. TV3 ziņu rīcībā esošā, neoficiālā informācija liecina, ka runa ir par „Tokyo City” ēstuvju tīklu.

VID pārstāvji iepriekš informēja, ka, veicot nodokļu administrēšanu, VID konstatējis uzņēmumu pāreju starp vairākiem Rīgā strādājošiem uzņēmumiem, tādēļ pieņemts lēmums par nodokļu maksājumu piedziņu vairāk nekā 10 miljonu eiro apmērā.

Laika periodā no 2017.gada 22.novembra līdz 2018.gada 30.aprīlim notikusi uzņēmumu pāreja, kas ir komercsabiedrībā izmantojamo resursu (darbinieku, mantas/aktīvu un citu) pārnešana uz citu komercsabiedrību, turpinot iepriekš veikto saimniecisko darbību, bet jau bez parādu saistībām. Faktiski uzņēmumu pāreja ir visu uzņēmumā ietilpstošo lietu un vērtību pāreja citas komercsabiedrības īpašumā vai lietošanā, kuras ir nepieciešamas patstāvīgās saimnieciskā darbības turpināšanai, saglabājot iepriekšējo identitāti.

VID ģenerāldirektore Ieva Jaunzeme atzina, ka iepriekš Latvijā daudzus gadus ir tikusi pieļauta nodokļu saistību pret valsti nepildīšana, izmantojot vienkāršu shēmu - vispirms netiek pienācīgā apmērā veikti nodokļu maksājumi, kā arī sociālās apdrošināšanas iemaksas par darbiniekiem, bet tad - tiek it kā mainīts uzņēmuma īpašnieks, tādējādi atbrīvojoties no nodokļu saistībām.

Uz TV3 Ziņu jautājumu, vai šis ir uzņēmums, kas darbojas ēdināšanas sfērā, VID atbildēja apstiprinoši.

TV3 Ziņu rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, ka runa ir par ēstuvju tīklu “Tokyo City”, kas nodokļu administratoru redzeslokā nonāca 2017. gada nogalē. Pēc tam, kad VID par aplokšņu algām un izvairīšanos no nodokļu nomaksas “Tokyo City” pārvaldītājiem – SIA “Resto Court”, SIA “Restograd” un SIA “Stollons” centās piedzīt 10 miljonu parādu – tos 2018. gadā likvidēja. Vietā izveidojot SIA “Tokyo City” un SIA “TC-11”. Tagad, izmantojot tiesības par parādu piedziņu bezstrīda kārtībā, vairāk nekā 10 miljoni eiro tiks piedzīti no šiem uzņēmumiem. Jāpiebilst, ka ar ēstuvju tīkla “Tokyo City” pārstāvjiem TV3 Ziņām sazināties neizdevās.

„Jau vairāk nekā divus gadus VID izmanto visas normatīvos dotās iespējas, lai vērstos pret šādām uzņēmumu pārejām, nenokārtojot saistības ar valsti un saviem strādājošajiem. Tiem shēmotājiem, kuri ir iecerējuši šādi nopelnīt, jārēķinās, ka vairs tas nav iespējams,” uzsvēra VID ģenerāldirektore Ieva Jaunzeme.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu