"Zemnieku Saeima": Sezonas darbinieku trūkums var izrādīties liktenīgs dažām saimniecībām (18)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Jānis Škapars/TVNET

Lauksaimniecībā šobrīd ir katastrofāls sezonas darbinieku trūkums, un tas var izrādīties liktenīgs atsevišķām saimniecībām, šodien pauda "Zemnieku Saeimas" priekšsēdētāja vietniece Maira Dzelzkalēja-Burmistre. 

Tostarp viņa atzīmēja, ka arī uz saimnieku darba sludinājumiem ir ļoti maza atsaucība. "Strādāt nevēlās pat tie, kuri dzīvo laukos," atzīmēja Dzelzkalēja-Burmistre, piebilstot, ka darba rokas ir vajadzīgas gan kāpostu griešanā, gan kartupeļu vākšanā un šķirošanā, gan arī biešu vākšanā un citos darbos.

Viņa minēja, ka strādnieku trūkuma dēļ saimniecībām ir jāpērk dārga ražas novākšanas tehnika un agregāti, bet tādu modernizāciju var atļauties tikai saimniecības, kuras jau ir ekonomiski spēcīgas.

"Ģimenes saimniecībām darba roku trūkums var izrādīties liktenīgs, un viņām nāksies no dārzeņkopības atsacīties," prognozēja Dzelzkalēja-Burmistre.

"Zemnieku saeima" ir lauksaimnieku organizācija, kas dibināta 1999.gadā. Biedrības pamatdarbība ir biedru interešu pārstāvēšana, lauksaimniekiem labvēlīgas politikas veidošana, biedru informēšana un izglītošana. "Zemnieku saeimas" biedri ir gandrīz 900 mazas un lielas saimniecības no visas Latvijas. Biedrības biedri apsaimnieko vairāk nekā 500 000 hektāru lauksaimniecībā izmantojamās zemes un saimniecībās nodrošina darbu vairāk nekā 4000 darbinieku.

Komentāri (18)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu