Gaļas pārstrādātāji ar VID vienojas mazināt negodīgas konkurences iespējas (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Rinda pie Lauku gaļas veikala, kad valstī izsludināta ārkārtējā situācija Covid-19 pandēmijas laikā un noteikta virkne ierobežojumu, kas saistīta ar noteikumiem tirdzniecības vietās.
Rinda pie Lauku gaļas veikala, kad valstī izsludināta ārkārtējā situācija Covid-19 pandēmijas laikā un noteikta virkne ierobežojumu, kas saistīta ar noteikumiem tirdzniecības vietās. Foto: Zane Bitere/LETA

Latvijas Gaļas pārstrādātāju asociācija parakstījusi sadarbības līgumu ar Valsts ieņēmumu dienestu (VID) negodīgas konkurences iespēju samazināšanai nozarē, pavēstīja asociācijā.

Tajā informēja, ka asociācijas ģenerāldirektors Normunds Štāls 10.septembrī parakstīja sadarbības līgumu ar VID, kas paredz sadarbību nodokļu administrēšanas un godīgas konkurences veicināšanas jomā, kā arī mazināt gaļas pārstrādātāju nozarē strādājošo komersantu izvairīšanos no nodokļu nomaksas, tādējādi samazinot negodīgas konkurences iespējas.

"Biedrības darbības mērķis ir veicināt gaļas pārstrādes nozares ilgtspējīgu attīstību iesaistoties likumdošanas aktu, nozares reglamentējošo un saistošo noteikumu izstrādē un saskaņošanā," komentēja Štāls.

Viņš skaidroja, ka asociācijas biedri ir Latvijas uzņēmēji, kuri ieinteresēti nodrošināt un radīt jaunas darbavietas ar konkurētspējīgu atalgojumu, kā arī ciešā sadarbībā ar valsts pārvaldes institūcijām veicināt nozares sakārtošanu, kas kāpinātu ražošanas jaudas, eksporta iespēju potenciālu un izrietoši nodokļu nomaksas apjoma palielināšanu Latvijas valsts budžetā.

"Mūsu mērķis ir veidot caurskatāmu un godīgu gaļas pārstrādes nozari, tāpēc vienu mazu soli sistēmas sakārtošanas virzienā esam spēruši - esam parakstījuši sadarbības līgumu ar VID, un ceram uz veiksmīgu un abpusēju sadarbību," sacīja Štāls.

Latvijas gaļas pārstrādātāju asociācija apvieno piecus lielākos un vadošos Latvijas gaļas pārstrādes uzņēmumus, kas ir arī asociācijas dibinātāji - SIA "Kurzemes gaļsaimnieks", SIA "Gaļas pārstrādes uzņēmums Nākotne", SIA "Rēzeknes gaļas kombināts", SIA "Cēsu gaļas kombināts" un SIA "Gaļas nams Ādaži".

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu