Raidījums pēta: kā varēja neredzēt iespējamo krāpšanos Mežaparka estrādes iepirkumos? (2)

CopyLinkedIn Draugiem X
Mežaparka Lielā estrāde.
Mežaparka Lielā estrāde. Foto: Jānis Škapars/TVNET

Viens no redzamākajiem "būvnieku karteļa" objektiem, par kuru, iespējams, tika panākta vienošanās, ir Mežaparka Lielā estrāde, kas Rīgai izmaksājusi aptuveni 100 miljonus eiro.

LTV raidījums “Aizliegtais paņēmiens” pētīja kontroltāmju un faktisko izmaksu nesakritības, kā arī uzklausīja būvniecības tāmju eksperta secinājumus par iespējamiem sadārdzinājumiem attiecībā uz tādām pozīcijām kā darba samaksa un betona un griestu izmaksas estrādē, vēsta lsm.lv.

Mežaparka Lielās estrādes pasūtījumu saņēma divu uzņēmumu – “LNK industries” un “Rere būvei” – konsorcijs.

Raidījums ielūkojās kontroltāmēs: pirmajā kārtā skatītāju zonas pārbūve projektētāju kontroltāmē bija 23,47 miljoni eiro ar PVN, bet būvnieki “LNK industries” un “Rere būve” pasūtījumu saņēma ar 32,36 miljonu eiro piedāvājumu.

Tātad atšķirība no kontroltāmes: par deviņiem miljoniem eiro dārgāk jeb jeb +38%.

Rīgas domes Īpašuma departamenta direktors Oļegs Burovs tobrīd pēc būvnieku piedāvājumu atvēršanas bija pārsteigts un sūdzējās par šo cenu atšķirību publiski. Vēlāk Burovs par vainīgiem atzina projektētājus.

Arī arhitekts Juris Poga nu atzinis kļūdu kontroltāmē.

“Mēs no savas puses nebijām laikam ievērtējuši visus tos zemes darbus un to, ka būvniecību varēs veikt ziemā. Ja gaidīs pavasari, tad tie termiņi nebūtu izpildīti. (..) Mūsu tāmnieks darba organizācijas sadaļā ir vērtējis, nepiesaistot pie konkrētiem laikiem,” tā Poga.

Visu raidījumu skaties ŠEIT

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu