Otrdien no Tallinas līdz Viļņai kursēs Baltijas vilciens (4)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Eiropas savienošanas ekspreša Baltijas vilciens Rīgas centrālajā dzelzceļa stacijā
Eiropas savienošanas ekspreša Baltijas vilciens Rīgas centrālajā dzelzceļa stacijā Foto: Edijs Pālens/LETA

Eiropas Dzelzceļa gada pasākumu programmas ietvaros šodien no Tallinas līdz Viļņai kursēs "Eiropas savienošanas ekspreša" Baltijas vilciens, pavēstīja Satiksmes ministrijā (SM).

Baltijas vilcienā plānotas diskusijas par pārmaiņām dzelzceļa sistēmā un nākotnes perspektīvām pasažieru un kravu pārvadājumos, tostarp jaunajā Eiropas platuma dzelzceļa "Rail Baltica" līnijā.

Šodien plkst.15.24 Baltijas vilciens ieradās Rīgas Centrālajā dzelzceļa stacijā. Ar vilcienu Rīgā ieradās satiksmes ministrs Tālis Linkaits (JKP), Igaunijas ekonomikas lietu un infrastruktūras ministrs Tāvi Āss, Lietuvas transporta un komunikācijas ministrs Marjus Skodis kopā ar Eiropas Komisijas Transporta ģenerāldirektorāta vadītāju Henriku Hololeju, Ziemeļjūras-Baltijas koridora koordinatori Katrīnu Trautmani un Somijas Transporta un komunikācijas ministrijas pārstāvjiem.

Baltijas vilciena viesi iepazinās ar gaidāmajām pārmaiņām Rīgas Centrālajā stacijā un "Rail Baltica" būvniecības darbu progresu, atstājot kopīgu vēstījumu nākamajām paaudzēm svinīgā laika kapsulas sagatavošanas ceremonijā.

Pēcpusdienā Baltijas vilciens turpina ceļu uz Viļņu, savukārt nākamajā dienā dosies uz Kauņu, kur tajā pašā laikā pienāks "Eiropas savienošanas ekspresis" no Polijas.

"Eiropas savienošanas ekspresis" devās ceļā 2.septembrī. Tas izbrauca no Lisabonas stacijas, lai savu maršrutu turpinātu cauri visai Eiropai un to noslēgtu 7.oktobrī Parīzē. "Eiropas savienošanas ekspresi" veido trīs dažādi vilcieni, kas piemēroti atšķirīgiem ES pastāvošiem sliežu ceļu platumiem. Piecu nedēļu brauciena laikā "Eiropas savienošanas ekspresis" šķērsos 26 valstis, un tā maršruts iecerēts aptuveni 20 000 kilometru garumā ar vairāk nekā 100 pieturvietām. Apliecinot dzelzceļa vienojošo spēku, projekts apvienos aptuveni 40 dzelzceļa uzņēmumus no dažādām ES dalībvalstīm, kas nodrošinās ritošo sastāvu kopīgajam vilcienam.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu