"Tele2" digitālajā attīstībā pandēmijas laikā investējis 1,5 miljonus eiro

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto
Ilustratīvs foto Foto: Mats Wiklund / Shutterstock

Mobilo sakaru operators SIA "Tele2" kopš Covid-19 pandēmijas sākuma digitālajā attīstībā investējis 1,5 miljonus eiro, pavēstīja kompānijas pārstāvji.

Uzņēmuma dati liecina, ka šobrīd jau vairāk nekā trešdaļa klientu tiek pilnībā apkalpoti digitālajā vidē - pašapkalpošanās portālā, mobilajā lietotnē un interneta mājas lapā. Gada laikā šādu "Tele2" klientu skaits ir palielinājies par 10%.

Tajā skaitā visstraujāk gada laikā - par 70% - palielinājies mobilās lietotnes izmantotāju skaits.

"Pēdējā gada laikā uzņēmumi ir veikuši milzīgu lēcienu digitālo pakalpojumu attīstībā, bet klienti ir būtiski auguši digitālo prasmju jomā - turklāt to var attiecināt uz visām paaudzēm, arī senioriem. Mēs, piemēram, esam digitalizējuši faktiski visus pakalpojumus, lai klients visu varētu paveikt interneta vidē, sākot no līguma noslēgšanas un rēķina apmaksas, beidzot ar pakalpojumu pieslēgšanu, konsultācijām un ērtu produktu piegādi," komentēja "Tele2" komercdirektors Raivo Rosts.

Viņš arī uzsvēra - būtiski, ka šī pāreja uz digitālo vidi nav īslaicīgs fenomens, jo tie klienti, kuri ir atklājuši digitālās vides priekšrocības, turpina tās aktīvi arī izmantot, jo tas ir veids kā var ietaupītu laiku un naudu. "Vienlaikus digitalizācija atvieglo darbinieku ikdienu un ceļ uzņēmuma produktivitāti," teica Rosts.

Uzņēmumā arī informēja, ka "Tele2" klientiem nosūtīto papīra rēķinu skaits gada laikā samazinājies par aptuveni 10% jeb aptuveni 1,5 tonnām.

"Pakalpojumu digitalizācija neapšaubāmi atstāj arī pozitīvu ietekmi uz apkārtējo vidi, kas ir īpaši būtisks aspekts jaunākajai paaudzei. Papīra un degvielas patēriņa samazināšana ir redzamākie elementi pakalpojumu digitalizācijā. Piemēram, šobrīd vairs tikai aptuveni 12% klientu rēķinu saņem pa pastu," atzina Rosts.

Jau vēstīts, ka "Tele2" pērn strādāja ar 138,576 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 1,4% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa pieauga par 9,4% un bija 34,469 miljoni eiro.

Kompānija "Tele2" reģistrēta 1995.gada novembrī, un tās pamatkapitāls ir 3,486 miljoni eiro. "Tele2" vienīgais īpašnieks ir Zviedrijas "Tele2 Sverige Aktiebolag".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu