Noraidīts opozīcijas priekšlikums par ierobežojumiem augstākās izglītības iestādēs

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto
Ilustratīvs foto Foto: fongbeerredhot/Shutterstock

Parlaments šodien noraidīja opozīcijas iesniegto lēmumprojektu, kas paredz Ministru kabinetam (MK) pārskatīt noteiktos ierobežojumus augstākās izglītības procesa organizēšanas un norises nosacījumos.

Lēmumprojektu iesniedza deputāti deputāti Ramona Petraviča (PCL), Ieva Krapāne (PCL), Māris Možvillo (PCL), Jūlija Stepaņenko (LPV), Ralfs Nemiro, Ļubova Švecova (LPV), Karina Sprūde (LK), Kaspars Ģirģens (R), Evija Papule (R) un Ēriks Pucens (R).

Opozīcija uzskata, ka MK noteikumi paredz atšķirīgu kārtību Covid-19 infekcijas izplatības novēršanā starp vispārējās izglītības pakāpes un augstākās izglītības studiju programmu īstenošanu.

Deputāti akcentē, ka augstākās izglītības apgūšana, tāpat kā vidējās izglītības apgūšana ir kritiski svarīga valsts attīstībai nākotnē, un ka nav skaidrs mehānisms, kā tiks regulēts civiltiesiskās attiecības starp augstskolu un studentu par zaudētajiem studiju gadiem, par kuriem veikta studiju maksa, ja students būs spiests studijas pārtraukt pēc 10.oktobra.

Pēc 10.oktobra beigsies iespēja, kad augstskolu klātienē var apmeklēt ar negatīvu Covid-19 testu un studentam mācībām klātienē vajadzēs būt vakcinētam vai pārslimojušam Covid0-19.

"Ņemot vērā, ka tiek mainīts testēšanas algoritms vispārējās pakāpes izglītības iestādēs, būtiski samazinot testu biežumu un skaitu, ir atbrīvojušies tam piešķirtie finanšu resursi, kurus iespējams novirzīt augstākās izglītības pakāpes studentu testēšanai," atzīmē parlamentārieši.

Opozīcija piedāvāja uzdot valdībai izglītības sistēmas organizēšanai augstākās izglītības pakāpē noteikt tādus pašus Covid-19 infekcijas izplatības novēršanas principus attiecībā uz informēšanu, distancēšanos, higiēnu un personas veselības stāvokļa uzraudzību, kādi tie ir noteikti vidējās izglītības pakāpes sistēmas organizēšanā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu