Video Digitālās TV krimināllietā iztaujāts Ivars Godmanis (13)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Bijušais Ministru prezidents Ivars Godmanis pēc Ministru kabineta svinīgās sēdes Rīgas pilī, kurā atzīmēja Latvijas valdības pirmās protokolētās sēdes simto gadadienu.
Bijušais Ministru prezidents Ivars Godmanis pēc Ministru kabineta svinīgās sēdes Rīgas pilī, kurā atzīmēja Latvijas valdības pirmās protokolētās sēdes simto gadadienu. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Digitālās televīzijas krimināllietā, kurā starp apsūdzētajiem ir Ainārs Šlesers (“Latvija pirmajā vietā”) un Andris Šķēle, iztaujāts bijušais Ministru prezidents Ivars Godmanis. Viņa valdība savulaik apstiprināja noteikumus, kas ļāva par digitālās televīzijas ieviesēju kļūt “Lattelecom”. Godmanis tiesā uzsvēra, ka šajā jautājumā uzticējies Šleseram, vēsta LTV “Panorāma”.

Prokuratūra uzskata, ka digitālās televīzijas projektā tika mākslīgi piesaistīta firma “Hannu Digital”, kas noveda pie naudas izkrāpšanas no “Lattelecom” aptuveni trīs miljonu eiro apmērā. Godmanis tās nosaukumu neatceras. “Lattelecom” ar “Hannu Digital” iekārtām 2009. gadā ieguva tiesības nodrošināt digitālās TV apraidi Satiksmes ministrijas rīkotajā pretendentu atlasē.

“Es nemaz nezinu, kas tas “Hannu Digital” ir. Es tādas lietas nezinu,” pauda Godmanis.

Godmanis tiesā vairākkārt norādīja, ka digitālās TV projekta niansēs neiedziļinājās. Tajā pašā laikā rezultātu, ka par ieviesēju kļuva “Lattelecom”, Godmanis uzskata par labu. “Situācija bija ļoti smaga. Tas bija augusts, septembris. Mēs mainījām budžetu, un tas (digitālā TV) nebija prioritārs process. To es gan atceros. Bet tajā brīdī, kad man ministrs pateica, ka uzvarējis ir “Lattelecom”, es biju stipri apmierināts,” LTV atzina Ivars Godmanis.

Prokurors Monvīds Zelčs norādīja, ka Godmaņa liecības saskan ar apsūdzību, jo parāda, ka tieši Satiksmes ministrija Šlesera vadībā ir atbildīga par regulējumu, kas noveda pie “Hannu Digital” piesaistīšanas. Tam gan nepiekrīt pats Ainārs Šlesers, kurš Godmaņa liecības skaidro sev par labu. “Liecinieks skaidri pateica, ka viss ir bijis pareizi, ka “Lattelecom” ir bijis labākais uzvarētājs, un tur nav nekādu iebildumu. Bet diemžēl prokuroru neapmierina šīs atbildes. Tāpēc šī histērija un šis apjukums, kas ir redzams no prokurora puses, jo neviens liecinieks līdz šai dienai nav noliecinājis neko pret Aināru Šleseru,” norāda Šlesers.

Plašāk LTV "Panorāma" sižetā

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu