Divu dienu laikā sākts 21 administratīvā pārkāpuma process par ierobežojumu neievērošanu (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Valsts policija

Masveida pārbaudēs publiskās vietās policija divu dienu laikā sākusi 21 administratīvā pārkāpuma procesu par Covid-19 ierobežojumu neievērošanu, informēja Valsts policija

Policija jau iepriekš solīja, ka veiks pēkšņas masveida pārbaudes, lai uzraudzītu, vai tiek ievēroti epidemioloģiskās drošības prasības.

Otrdien un trešdien policija sadarbībā ar pašvaldības policiju veica pēkšņās masveida pārbaudes jeb "zibakcijas" tirdzniecības un sabiedriskās ēdināšanās pakalpojumu sniegšanas vietās. Divu dienu laikā kopumā tika īstenotas 917 pārbaudes gan tirdzniecības, gan ēdināšanas vietās, kurās kopumā pārbaudītas 1956 personas.

Saistībā ar konstatētajiem pārkāpumiem sākts 21 administratīvā pārkāpuma process un doti 188 preventīvi norādījumi.

Otrdien divu stundu laikā likumsargi veica 545 pārbaudes dažādās tirdzniecības vietās visā Latvijā un pārbaudīja 957 personas. Kopumā tika sākti 20 administratīvā pārkāpuma procesi par mutes un deguna aizsega nelietošanu un citu epidemioloģiskās drošības prasību neievērošanu, kā arī tika doti 134 preventīvi norādījumi par nepareizu mutes un deguna aizsega lietošanu, QR kodu pārbaudes nodrošināšanu un apmeklētāju plūsmas kontroli.

Visvairāk pārkāpumi tika konstatēti Rīgas reģionā, kopumā tika sastādīti 12 administratīvā pārkāpuma procesi par mutes un deguna aizsega nelietošanu. Tāpat astoņi administratīvā pārkāpuma procesi tika sastādīti Vidzemes reģionā.

Savukārt trešdien visā Latvijā Valsts policija sadarbībā ar pašvaldības policiju veica pēkšņas preventīvas pārbaudes sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu sniegšanas vietās.

Trīs stundu laikā visā valstī Valsts policija sadarbībā ar pašvaldības policiju veica 372 pārbaudes, kuru laikā pārbaudīja 999 personas. Pārbaužu laikā konstatēti 55 pārkāpumi, vienā gadījumā tika uzsākts administratīvā pārkāpuma process, bet 54 gadījumos tika doti preventīvi norādījumi.

Arī šajā reizē vairums pārkāpumu konstatēts Rīgas reģionā - 28, bet Vidzemes reģionā pārbaužu laikā konstatēti 19 pārkāpumi.

Normatīvie akti paredz, ka par pandēmijas ierobežojumu neievērošanu fiziskai personai var piemērot administratīvo sodu no 10 līdz 2000 eiro, bet juridiskajai personai - no 140 līdz 5000 eiro.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu