Vietējie akcionāri no zviedru partneriem izpērk "Ape Motors" kontrolpaketi (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: apemotors.lv

Piesaistot bankas "Citadele" līdzfinansējumu, automobiļu rezerves daļu un auto piederumu vairumtirgotājs SIA "Ape Motors" veicis uzņēmuma reorganizāciju, vietējiem mazākuma akcionāriem nopērkot līdz šim Zviedrijas partneriem piederošās uzņēmuma daļas, "Citadeles" pārstāvji.

Finansējums 4,95 miljonu eiro apmērā izmantots sabiedrības kapitāldaļu iegādei, nomainot uzņēmuma dalībnieku sastāvu, kā arī kredītlīnijai, kas paredzēta īstermiņa apgrozāmajiem līdzekļiem.

Pēc veiktā darījuma 69,9% "Ape Motors" kapitāldaļu pieder SIA "SPV Ab", kuras īpašnieki ir Andris Apalups, Andris Ķikulis un Pauls Zuicēns, 20,04% - uzņēmumam "Atoy Automotive Sweden", bet 10% kapitāldaļu - Indulim Ķimenim.

Pirms darījuma "Atoy Automotive Sweden" īpašumā bija 59,95% kapitāldaļu, bet pa 10,01% daļām piederēja Apalupam, Zuicēnam, Ķikulim un Ķimenim.

"Ape Motors" līdzīpašnieks un valdes priekšsēdētājs Apalups norāda, ka izmaiņas palīdzēs sekmēt "uzņēmuma mobilitāti un reaģēt uz neparedzētiem tirgus pavērsieniem, kas "Ape Motors" skar īsākā pārskata termiņā". Tas, ka vairākuma akcionāri ir vieglāk pieejami, palīdzēšot pieņemt lēmumus operatīvāk.

Tuvākajā nākotnē uzņēmumam paredzētas investīcijas infrastruktūrā - plānots paplašināties un pārvākties uz jaunām, plašākām telpām, jo esošās kļuvušas par šauru.

"Ape Motors" ir Latvijas-Zviedrijas kopuzņēmums, kas dibināts 1995.gadā, un ir viens no lielākajiem auto rezerves daļu importētājiem Latvijā, sadarbojoties ar 110 piegādātājiem Eiropā un pasaulē un izplatot 130 dažādu zīmolu auto daļas autoservisiem, autocentriem un darbnīcām Latvijā un Eiropā.

Pērn "Ape Motors" strādāja ar 24,678 miljonu eiro apgrozījumu un guva 557 650 eiro peļņu, liecina "Firmas.lv" informācija.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu