Sākas Pasaules medijpratības un informācijpratības nedēļas pasākumi (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Šodien Latvijā sāksies UNESCO Pasaules medijpratības un informācijpratības nedēļas pasākumi, kuru tēma šogad ir "Medijpratība un informācijpratība sabiedriskajam labumam", informē UNESCO LNK komunikācijas konsultante Kitija Balcare.

Plašs tematisku aktivitāšu klāsts iecerēts arī Latvijā.

Šodien norisināsies nedēļas atklāšanai Latvijā veltīta Valsts kancelejas rīkotā tiešsaistes paneļdiskusija "Kas ir atbildīgs par medijpratību?", ko vadīs Baiba Sipeniece-Gavare un kuras tiešraide būs skatāma portālā "Delfi".

Tāpat šonedēļ Latvijas Nacionālā bibliotēka rīkos attālinātu medijpratības nodarbību platformā "Zoom".

Norisināsies arī Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes konference "Medijpratība. Ceļakartes", kuras tiešraide būs skatāma "Facebook" platformā un vietnē "medijpratiba.neplpadome.lv".

Divu dienu garumā konferencē piedalīsies Latvijas valsts amatpersonas, vietējie un starptautiskie medijpratības eksperti un pētnieki,

mediju jomas pārstāvji, analītiķi, valsts un nevalstisko sektoru pārstāvji, kā arī iesaistītās puses medijpratības veicināšanā Latvijā, sacīja Balcare.

Tematiskajā nedēļā Valsts kanceleja sāks komunikācijas kampaņu, lai prezentētu tiešsaistes spēles "GoViral" versiju latviešu valodā, kas tapusi ar Kembridžas Universitātes un Apvienotās Karalistes Valsts kancelejas atbalstu un kas veicina jauniešu mērķauditoriju izturētspēju pret Covid-19 dezinformāciju, balstoties uz priekšatspēkošanas teorijas (pre-bunking) pētījumiem, savukārt Kultūras ministrija ar Latvijas Drošāka interneta centru vidusskolēniem piedāvās aktivitāti "Vai vienradži eksistē? Sazvērestību mīti - cēloņi un sekas" un pedagogiem - tematisku metodisko materiālu.

Pasaules medijpratības un informācijpratības nedēļas mērķis ir veicināt medijpratības un informācijpratības attīstību, lai uzlabotu cilvēku kritiskās domāšanas prasmes informācijas, mediju un tehnoloģiju jautājumos, kā arī sekmēt pilsonisko līdzdalību, pašizpausmi, ekonomisko attīstību un cīņu ar dezinformāciju. To jau desmito gadu rīko UNESCO sadarbībā ar Pasaules Aliansi sadarbībai medijpratības un informācijpratības jomā, ANO Civilizāciju Aliansi un Medijpratības un informācijpratības un starpkultūru dialoga universitāšu tīklu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu