Pavļuts sasaucis Veselības nozares stratēģiskās padomes sēdi (15)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Veselības ministrs Daniels Pavļuts.
Veselības ministrs Daniels Pavļuts. Foto: Evija Trifanova/LETA

Atbildot uz šodien publicēto Latvijas Ārstu biedrības paziņojumu, kurā pieprasīta veselības ministra Daniela Pavļuta demisija, ministrs nolēmis sasaukt Veselības nozares stratēģiskās padomes sēdi. 

Ministrs savā twitter kontā publicējis ierakstu, kurā paudis nožēlu par pēkšņo LĀB lēmumu par demisijas pieprasīšanu. Vienlaikus Pavļuts aicina mediķus "kopīgi pārvarēt šo krīzi". Tāpat viņš paziņojis par lēmumu sasaukt Veselības nozares stratēģiskās padomes sēdi. 

Padome ir izveidota 2007.gadā un tās primārais mērķis ir iesaistīt veselības nozares biedrības, asociācijas, valsts un pašvaldību institūcijas veselības politikas veidošanā un īstenošanā.

Kā liecina informācija Veselības ministrijas mājaslapā, padomes sastāvā ir 18 biedri. Starp tiem ir arī Valdis Keris, Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrības priekšsēdētājs, Ilze Aizsilniece, Latvijas Ārstu biedrības vadītāja, Sarmīte Veide, Latvijas Ģimenes ārstu asociācijas vadītāja, un citi. 

Kā ziņots, ņemot vērā Veselības ministrijas (VM) ilgstoši pieļautās kļūdas krīzes vadībā un plānoto mediķu mobilizācijas izsludināšanu, Latvijas Ārstu biedrība (LĀB) pieprasa veselības ministra Daniela Pavļuta demisiju. LĀB valdes loceklis Kārlis Rācenis norādīja, ka LĀB valdes balsojums "bijis vienbalsīgs", jo neviens nav balsojis pret. LĀB viceprezidents Roberts Fūrmanis līdzīgi norādīja, ka lēmums pieņemts ar valdes vairākuma atbalstu.

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu