Kāpēc uzņēmumiem nomāt auto ir racionālāk? (3)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no TV Auto ziņām

Pavisam bez automašīnas mūsdienās iztiek retais uzņēmums vai iestāde. Automašīnu var iegādāties līzingā, nopirkt uzreiz vai vienkārši nomāt. 

Uzņēmums Mobire Latvija piedāvā pagaidām ne tik izplatītu automašīnu lietošanas formātu - pilna servisa nomu. 

"Aktīvo pārdošanu sākām šī gada maijā, un pirmie darījumi ir ar valsts un pašvaldību uzņēmumiem. Mūsu portfelis ir vieglais un vieglais komercauto," - tā uzņēmuma reģionālais vadītājs Jānis Trēziņš.

Stundas laikā automašīnu teorētiski var nopirkt arī līzingā. Kādēļ tā vietā izvēlēties pilna servisa nomu? Aptaujāsim dažus Mobire klientus. 

Kristīne Laure Mutule, Euronics Latvia SIA pēcpārdošanas un kvalitātes nodaļas vadītāja: "Operatīvajā līzingā bija jāmaksā bankai un citi izdevumi jādomā pašiem. Ja salīdzina izmaksas, tad ir līdzīgas, bet ieguvums ir laiks. Mēs varam veikt pamatfunkciju un pievērsties biznesam."

Vai pilna servisa nomas modelis piemērots lielākiem autoparkiem? Hilti Services darbojas visā Baltijā, un tam nepieciešamas vismaz 70 automašīnas!

Artūrs Rožkalns, Hilti Services Limited SIA mārketinga direktors: "Katru mēnesi ir fiksēta maksa, mums nav jāuztraucas par finanšu plānošanu, esam nosegti ar remontiem, riepu maiņām utt. Principā, ko sakām saviem klientiem - mēs rūpējamies par instrumentiem, lai jūs varat rūpēties par biznesu. Viņi rūpējas par mūsu mašīnām, mēs par to, ko mēs darām."

Vairāk skaties raidījuma TV Auto ziņas sižetā.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu