Akcijā aicina ziedot pašmāju organizācijām

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Piektdien notiks ziedošanas akcija "#WhiteFriday", kuras laikā sabiedrība tiks aicināta ziedot vairāk nekā 60 pašmāju organizācijām, kurām šobrīd īpaši nepieciešams finansiāls atbalsts, informē platformas "Mobilly" pārstāve Anete Agneta Krišjanova.

Šomēnes labdarības organizācija "Ziedot.lv" kopā ar "Mobilly" jau trešo reizi apvieno spēkus, īstenojot ziedošanas akciju "#WhiteFriday", kuras mērķis ir veicināt sabiedrības iesaisti dažādu labdarības un nevalstisko organizāciju ikdienas darba atbalstam.

Akcija aizsākās 2020.gadā kā atbilde vispasaules "Black Friday" iepirkšanās drudzim, kad tās organizatori pirmo reizi mudināja iedzīvotājus iepirkšanās vietā izbaudīt īstu ziedošanas azartu un izcelt labos darbus, ko, par spīti ikdienas izaicinājumiem, veic dažādas pašmāju organizācijas. Pēc Krišjanovas paustā, gan ziedotāji, gan iesaistītās organizācijas atzinīgi novērtējušas iepriekš rīkotās akcijas, norādot, ka tām ir potenciāls kļūt arvien vērienīgākām. Pagājušā gadā saziedotā summa pārsniedza 35 000 eiro, un arī šoreiz iedzīvotāji tiks aicināti sniegt savu atbalstu gan lielākām, gan mazākām organizācijām.

"Regulārs ziedojums ir neatsverams labdarības un nevalstisko organizāciju ikdienas procesu nodrošināšanā,

tādēļ no sirds vēlamies atkal aicināt iedzīvotājus iesaistīties akcijā, padarot ziedošanu par regulāru paradumu katra ikdienā. Mēs ticam un varam droši teikt - cilvēkos ir spēks!" komentē organizācijas "Ziedot.lv" vadītāja Rūta Dimanta.

Kampaņas organizatori aicina apmeklēt platformu "whitefriday.lv", kur iespējams iepazīties ar iniciatīvām un ziedot lielāku vai mazāku naudas summu kādai labdarības vai nevalstiskajai organizācijai, kas darbojas sabiedrības labā un kuru mērķi ir dažādi, taču vēlme viena - veidot labāku Latvijas sabiedrību kopumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu