Mājsēdes laikā par teju 50% pieaudzis pieprasījums pēc "Wolt" ēdienu piegādes (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Pieprasījums pēc ēdienu un citu preču piegādātāja "Wolt" pakalpojumiem kopš 21.oktobra, salīdzinot ar attiecīgo periodu mēnesi iepriekš, ir pieaudzis gandrīz par 50%, informē "Wolt" pārstāvji.

Uzņēmumā norādīja, ka mājsēde ir būtiski ietekmējusi klientu aktivitāti, tomēr piebilda, ka rudenī (īpaši septembrī, oktobrī) un ziemā pieprasījums pēc "Wolt" pakalpojumiem vienmēr ir lielāks, jo cilvēkiem patīk tumšos vakarus pavadīt mājās, turpretī vasarā liela daļa steidz baudīt silto laiku brīvā dabā.

"Wolt" pārstāvji uzskata, ka pasūtījumu pieaugumu ir sekmējusi ne tikai Latvijā noteiktā mājsēde, bet arī kopējā tirgus izaugsme.

"Mēs paredzējām, ka šajā laikā pieaugs pasūtījumu skaits no restorāniem un kafejnīcām, taču pārsteidzoši liela un pastāvīgi augoša interese ir tieši par pārtikas preču, ziedu, kosmētikas, dzīvnieku barības, kā arī elektronikas piegādi," informēja uzņēmuma pārstāvji.

Tāpat "Wolt" novērojis, ka šogad samazinās pasūtījumu apjoma atšķirības starp nedēļas nogalēm un darba dienām. Iepriekš izteikti lielāks pasūtījumu skaits bija vērojams brīvdienās, savukārt šobrīd pieprasījumu skaits darba dienās ir kļuvis vienlīdzīgs ar nedēļas nogalēm.

Turklāt šobrīd novērojams arī būtisks pieprasījuma pieaugums dažādiem sūtījumiem no pārtikas, ziedu un citiem veikaliem. "Wolt" šobrīd sadarbojas ar teju 200 dažādiem mazumtirdzniecības partneriem, un sadarbības partneru skaitu plāno palielināt.

Uzņēmumā pauda, ka šobrīd "Wolt" pakalpojumus Rīgā izmanto 20% pieaugušo, tāpēc, lai apmierinātu augošo pieprasījumu, uzņēmuma darbinieku un partneru (kurjeru, restorānu un veikalu) skaits nepārtraukti pieaug. Piemēram, oktobrī "Wolt" platformai Latvijā pievienojās apmēram 350 jauni kurjerpartneri.

Kā ziņots, "Wolt Latvija" 2020.gadā strādāja ar 3,21 miljona eiro apgrozījumu, kas ir divas reizes vairāk nekā 2019.gadā, kā arī kompānijas peļņa pieauga 6,2 reizes, sasniedzot 475 703 eiro, liecina "Firmas.lv" pieejamā informācija.

Kompānija "Wolt Latvija" reģistrēta 2016.gada oktobrī, un tās pamatkapitāls ir 2800 eiro. Kompānijas vienīgā īpašniece ir Somijas "Wolt Enterprises".

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu