"Ryanair" atver jaunu bāzi Rīgas lidostā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Zemo cenu aviokompānijas "Ryanair" lidmašīna starptautiskās lidostas "Rīga" lidlauka teritorijā.
Zemo cenu aviokompānijas "Ryanair" lidmašīna starptautiskās lidostas "Rīga" lidlauka teritorijā. Foto: Edijs Pālens/LETA

Īrijas zemo cenu aviokompānija "Ryanair", investējot 200 miljonus ASV dolāru (173 miljonus eiro), pabeigusi divu lidmašīnu bāzes izveidi starptautiskajā lidostā "Rīga", trešdien paziņoja Īrijas lidsabiedrība.

Līdz ar jaunās bāzes izveidi, kas radīs 60 darba vietas, "Ryanair" no Rīgas nedēļā veiks kopumā vairāk nekā 100 lidojumus 35 dažādos maršrutos.

Pateicoties jaunās bāzes izveidei aviokompānija no Rīgas piedāvā lidojumus 17 jaunos maršrutos uz 12 valstīm - Dāniju, Vāciju, Spāniju, Somiju, Franciju, Lielbritāniju, Itāliju, Poliju, Ukrainu, Norvēģiju un Ungāriju.

Kā norāda lidostas "Rīga" vadītāja Laila Odiņa, "Ryanair" bāze Rīgā ir nozīmīgs solis lidostai kā reģionālajam aviācijas mezglam. "Plašais maršrutu klāsts un ģeogrāfija, ko nodrošina "Ryanair" klātbūtne lidostā "Rīga", sniegs plašākas iespējas Latvijas un Baltijas pasažieriem izvēlēties aizraujošus ceļojumus par pieņemamām cenām, savukārt ārvalstu tūristiem būs ērtākas iespējas ierasties Latvijā," uzsver Odiņa.

Kā ziņots, "Ryanair" lidostas "Rīga" ziemas sezonā nodrošinās visvairāk jaunu un atjaunotu galamērķu. Četri no maršrutiem ir jaunums lidostas "Rīga" pasažieriem - trīs reizes nedēļā lidojumi uz Orhūsu Dānijā, pa diviem lidojumiem nedēļā uz Krakovu Polijā, Memmingeni Vācijā un Palermo Itālijā. Pirmie lidojumi uz Orhūsu un Krakovu veikti 28.oktobrī, pirmais reiss uz Memmingenu - 29.oktobrī, savukārt uz Palermo - 30.oktobrī.

Pēc gandrīz desmit gadu pārtraukuma lidostas "Rīga" maršrutu kartē atgriezusies arī Bristole, uz kuru "Ryanair" no Rīgas pēdējo lidojumu izpildīja pirms gandrīz desmit gadiem.

"Ryanair" ir otra lielākā tirgus daļa lidostā "Rīga".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu