Zviedru kompānija sāk ražot elektroauto akumulatorus no pārstrādātām baterijām

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Zviedrijā radīti pirmie akumulatori, kas pilnībā izgatavoti no otrreiz pārstrādājamiem materiāliem, un to izstrādātājs jau ir parakstījis līgumu par akumulatoru piegādi pasaules lielākajiem autoražotājiem.

Zviedrijas uzņēmums Northvolt AB izplatījis informāciju par inovatīvu tehnoloģiju ieviešanu litija jonu akumulatoru ražošanā, kas ietver 100 procentus pārstrādāta niķeļa, mangāna un kobalta. Uzņēmums jau ir izgatavojis pirmās akumulatora šūnas un ziņo par masveida ražošanas sākšanu. Galvenais pārstrādāto akumulatoru pircējs būs Volkswagen un citi pasaules mēroga zīmoli.

Pēc ekspertu domām, jaunie akumulatori būs liels solis ceļā uz noslēgtu ciklu elektromobiļiem domāto litija jonu akumulatoru ražošanā. Šī tehnoloģija ļauj līdz sākotnējam tīrības līmenim atjaunot pat 95 procentus metālu. Zviedru inženieri plāno līdz 2030. gadam palielināt pārstrādājamo materiālu īpatsvaru kopējā ražošanā līdz 50 procentiem. Šim nolūkam zviedri gatavojas būvēt Revolt Ett rūpnīcu, kas spēs utilizēt līdz 125 000 tonnām akumulatoru gadā.

Papildus niķelim, mangānam, kobaltam un litijam uzņēmums no izlietotajām baterijām plāno iegūt arī varu, alumīniju un plastmasu. Galvenais zviedru uzņēmuma produkcijas pasūtītājs būs koncerns Volkswagen. Tāpat uzņēmums jau ir parakstījis līgumus ar BMW, Volvo, Polestar un Scania par pārstrādājamu akumulatoru piegādi 27 miljardu ASV dolāru vērtībā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu