Tikmēr Valdlaučos: rums brokastu kafijas vietā un bēgšana no policijas (2)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Sliktā nozīmē spraigi notikumi risinājās Valdlaučos, kur kāds Mercedes-Benz vadītājs izraisīja sadursmi ar vairākiem auto un apdraudēja vietējos iedzīvotājus, jo brokastu kafijas vietā bija dzēris rumu.

Ja būtu dzēris kafiju vai tēju, nekas tāds nebūtu noticis, taču kāds 20 gadus vecs vīrietis tomēr nolēma dienu sākt ar rumu un uzdzeramajiem, kas uz viņu atstāja graujošu iespaidu un vēlmi sēsties pie auto stūres, lai pavizinātos pa Valdlauču ielām. Vērīgi ļaudis aizdomīgo Mercedes-Benz pamanīja un nodeva ziņu policistiem, kas no Ķekavas ātri vien bija notikuma vietā un pamanīja meklējamo Mercedes.

Lai gan mašīnas vadītājs nespēja adekvāti vadīt savu sudrabkrāsas kupeju, viņš nolēma sākt bēgšanu un izraisīja vairākas avārijas situācijas, kā arī radīja draudus apkārtējiem. Bēgšanai ar auto punktu pielika avārija kādā daudzdzīvokļu māju pagalmā, taču vīrietis bija apņēmības pilns nepadoties un sāka skriet, ko kājas nes.

Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Kā TV3 raidījumam Degpunktā atklāj Ceļu policijas inspektors Kristiāns, viņš ar savu kolēģi sākuši bēglim skriet pakaļ un apmēram pēc puskilometra panākuši, jo dzērājšofera spēku rezerves jau bija izsmeltas. Tik izsmeltas, ka pēcāk viņš pat nevarēja iekāpt policijas automašīnā; viņu nācās tajā iecelt.

Reibumu aizturētajam noteica jau ekspertīzes laikā, tajā konstatējot 2,88 promiles. Par tādu reibumu atņem tiesības uz pieciem gadiem no uzliek naudas sodu līdz 2000 eiro apmērā. Tā gan ir tikai daļa no sodiem, jo Mercedes vadītājam nāksies atbildēt arī par bēgšanu un nepakļaušanos, un avārijas izraisīšanu. Tāpat nāksies atbildēt par sabojātajiem automobiļiem un to remonta izmaksām.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu