Platformā "Facebook" bloķēta Latvijas vakcīnu pretinieku lapa (22)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
"Facebook" logo.
"Facebook" logo. Foto: DADO RUVIC/REUTERS

Sociālā tīmekļa platformā "Facebook" bloķēta vakcīnu pretinieku lapa "Vakcīnrealitāte Latvijā", kas līdz šim sociālajos tīklos netraucēti izplatījusi absurdus un nepatiesus apgalvojumus par visa veida vakcīnām. "Vakcīnrealitāte" līdz šim arī vairākkārt nonākusi Valsts policijas redzeslokā, jo par šīm aktivitātēm iesniegumus rakstījuši gan mediķi, gan citi iedzīvotāji, vēsta Latvijas Radio Ziņu dienests. 

"Facebook" lapa "Vakcīnrealitāte Latvijā" jau vairāk nekā divus gadu mērķtiecīgi izplata dažāda veida dezinformāciju un mītus par vakcīnām.

Dezinformācijas dēļ cieš gan pacienti, gan arī mediķi, kuriem nākas saskarties ar vakcīnu pretinieku agresivitāti.

Nozīmīga platforma "Vakcīnrealitātes" aktivitātēm līdz šim bijusi "Facebook" vietne, kas ir pateicīgākā vide dažādu sazvērestības teoriju izplatīšanai.

Šīs domubiedru grupas aktīvisti pandēmijas laikā aktīvi likuši lietā arī citus paņēmienus melu izplatīšanai, piemēram, drukājot maldinošus bukletus un pat cenšoties klātienē atrunāt iedzīvotājus no vakcinēšanās.

Valsts policija līdz šim pret melu izplatītājiem nav vērsusies, aizbildinoties, ka par viltus ziņu izplatīšanu krimināllikumā atbildība nav paredzēta.

Trešdien, 17.novembrī, "Facebook" nu ir bloķējis šo lapu.

Komentāri (22)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu