Līdz šim anulēti 42 viltoti Covid-19 vakcinācijas sertifikāti, norāda NVD direktors (3)

CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Jānis Škapars/TVNET

Pašlaik ir anulēti 42 viltotie Covid-19 vakcinācijas sertifikāti, raidījumā "Kas notiek Latvijā?" norādīja Nacionālā veselības dienesta (NVD) direktors Āris Kasparāns.

Pirmdien, 29. novembrī, Latvijas Televīzijas raidījuma "Aizliegtais paņēmiens" veiktie eksperimenti izraisīja jaunu rezonansi tēmai par viltotiem vakcinācijas sertifikātiem. Raidījuma “Kas notiek Latvijā” vadītājs Jānis Domburs norāda, ka tas rada pamatu vaicāt par atsevišķiem gadījumiem un problēmām sistēmā. Covid-19 sertifikātu patiesasis skaits nav zināms. Policija līdz šim ierosinājusi vairākus desmitus kriminālprocesus, taču nevienam mediķim, uz kuru krīt aizdomu ēna, profesionālās darbības sertifikāts vēl nav anulēts, apgalvo Domburs.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Juris Staļģevics norāda, ka

par vakcinācijas sertifikātu viltošanu ierosināto kriminālprocesu skaits jau pārsniedz 40,

tie ierosināti visos Latvijas reģionos, visvairāk Rīgā un Pierīgā.

Staļģevics apgalvo, ka ir nofiksēti pircēji un iesaistītie, bet pēc tam, veicot dažādas izmeklēšanas darbības, parādās dažāda veida informācija, kas policijai jāpārbauda. "Ja runājam par 400-500 cilvēkiem, kas mums figurē, tie visi vēl ir jāpārbauda," viņš skaidro, vienlaikus norādot, ka, ja cilvēku labprātīgi nāktu un atzītos, ka skaitlis būtu daudz lielāks. Ir cilvēki, kas atzīstas, bet tas ir mazākums.

Savukārt Kasparāns apgalvo, ka NVD nonāk tikai tie gadījumi, kad sertifikāts ir nepārprotami anulējams, un šobrīd tādu ir jau 42. "Pārējie [40], kas tika iepriekš minēti, vēl ir izmeklēšanas procesā. NVD anulē visu, ko saņem no tiesībsargājošām iestādēm. Tā ir viena divas dienas, kad tiek anulēts sertifikāts," stāsta Kasparāns.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu