Bauskā pieaugs atkritumu apsaimniekošanas maksa par 4%

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Bauskas novada dome apstiprinājusi lēmumu par sadzīves atkritumu apsaimniekošanas maksu 20,77 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa par kubikmetru no nākamā gada 1.janvāra, kas ir par 4% vairāk nekā pašreizējā maksa, liecina informācija pašvaldības mājaslapā.

Summu 20,77 eiro veido maksa par sadzīves un dalīto atkritumu savākšanu, pārvadāšanu, pārkraušanu un uzglabāšanu 10,65 eiro, sabiedrisko pakalpojumu regulatora apstiprinātais tarifs par sadzīves atkritumu apglabāšanu atkritumu poligonā "Getliņi EKO", tajā skaitā dabas resursu nodoklis - 10,12 eiro.

Kā noskaidroja atkritumu apsaimniekošanas uzņēmumā "Vides serviss", maksas paaugstināšana saistīta ar dabas resursu nodokļa pieaugumu.

Līdz 2020.gada 31.decembrim par vienu kubikmetru atkritumu bija noteikta maksa 19,16 eiro, bet pašlaik tā ir 19,97 eiro.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, uzņēmums "Vides serviss" reģistrēts 1992.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 369 997 eiro. Uzņēmums pērn strādāja 2,8 miljonu eiro apgrozījumu un vairāk nekā 94 000 eiro peļņu.

"Vides serviss" pilnībā pieder Bauskas novada pašvaldībai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu