Tirdzniecības nozares lielākā uzņēmuma līderpozīciju saglabā "Rimi Latvia"

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Mazumtirgotāja "Rimi Latvia" veikals "Rimi Ozols".
Mazumtirgotāja "Rimi Latvia" veikals "Rimi Ozols". Foto: Zane Bitere/LETA

Lielākā tirdzniecības uzņēmuma līderpozīciju pēc apgrozījuma 2020. gadā saglabāja mazumtirgotājs "Rimi Latvia", kura apgrozījums sasniedza 946,508 miljonus eiro jeb par 3,2% vairāk nekā gadu iepriekš, liecina SIA "Firmas.lv" un aģentūras LETA veidotais "Latvijas biznesa gada pārskats 2021".

Otro pozīciju pērn saglabāja mazumtirgotājs "Maxima Latvija", kura apgrozījums pieauga par 4,9% un bija 878,069 miljoni eiro. Seko vairumtirdzniecības un loģistikas kompānija "Sanitex" ar 398,555 miljonu eiro apgrozījumu un elektroierīču tirgotājs "Samsung Electronics Baltics", kura apgrozījums bija 373,135 miljoni eiro.

Piekto pozīciju tirdzniecības nozarē ieņēmis būvmateriālu tirgotājs "Depo DIY" ar 266,074 miljonu eiro apgrozījumu, bet sestajā pozīcijā ierindots pārtikas tirgotājs un veikalu tīkla "Mego" pārvaldītājs "Lenoka", kas 2020.gadā strādāja ar 176,355 miljonu eiro apgrozījumu. Savukārt septītais lielākais uzņēmums pēc apgrozījuma 2020.gadā bija pārtikas un nepārtikas preču vairumtirdzniecības un mazumtirdzniecības uzņēmums, veikalu "top!" līdzīpašnieks "Firma Madara 89" ar 163,994 miljonu eiro apgrozījumu.

Pēc ieņēmumiem no pamatdarbības astoto pozīciju ieņēmis alkoholisko dzērienu tirgotājs "Pernod Ricard Eastern Europe Operations", kura apgrozījums veidoja 144,131 miljonu eiro, devīto pozīciju - alkoholisko dzērienu tirgotājs "Amber Distribution Latvia" ar 131,502 miljonu eiro apgrozījumu, bet desmito - tabakas izstrādājumu importētājs un izplatītājs Latvijas tirgū "Baltic Sales Network" ar 119,367 miljonu eiro apgrozījumu.

"Latvijas biznesa gada pārskata" kārtējā izlaidumā iekļautas veiksmīgāko uzņēmēju un nozaru ekspertu atziņas un prognozes, kā arī padziļināts biznesa vides apskats un detalizēti nozaru uzņēmumu saraksti.

Covid-19 dēļ šogad gada pārskatus ar 2020.gadu drīkstēja iesniegt ilgākā laika periodā nekā ierasts, tādēļ arī apkopojumu bija iespējams veikt vēlāk nekā iepriekšējos gados.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu