Valdība atbalsta piemaksas robežsargiem par robežkontroles mobilitāti un stiprināšanu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ivars Soikāns/LETA

Ministru kabinets otrdien atbalstīja grozījumus noteikumos, kas paredz robežsargiem līdz 300 eiro lielas piemaksu par robežkontroles mobilitāti un stiprināšanu.

Speciālās piemaksas noteikšana paredzētā kā būtisks bonuss, lai piesaistītu un noturētu amatpersonas dienestam Valsts robežsardzē, kā arī stiprinātu valsts robežas apsardzībā un kontrolē iesaistīto personāla resursu kapacitāti.

Kritērijus piemaksas apmēra noteikšanai noteiks iestādes vadītājs. Plānots, ka piemaksu ieviešana varētu nosegt gadiem ieilgušās problēmas ar amatpersonu nokļūšanu dienesta pienākumu izpildes vietā un personīgā transporta izdevumiem, piemēram, Daugavpils pārvaldes robežsargiem minimālais attālums līdz dienesta vietai ir 30 kilometri, bet maksimālais - 125 kilometri.

Jau ziņots, ka 24. septembrī valdība atbalstīja Iekšlietu ministrijas prioritāro pasākumu, kuram tika piešķirts finansējums pilnā apjomā - 20 735 004 eiro, tai skaitā piemaksai par robežkontroles mobilitāti un stiprināšanu - 5 739 436 eiro.

Speciālā piemaksa par robežkontroles mobilitāti un stiprināšanu ir jauna speciālā piemaksa, ko piemēros tikai Valsts robežsardzē dienošām amatpersonām, kas savus dienesta pienākumus pilda tieši uz valsts robežas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu