"Karavela" šogad paredz apgrozījuma un peļņas samazinājumu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
SIA "Karavela" ražotne.
SIA "Karavela" ražotne. Foto: Evija Trifanova/LETA

Zivju pārstrādes uzņēmums SIA "Karavela" šogad paredz apgrozījuma un peļņas samazinājumu, informēja kompānijas mārketinga vadītājs Rolands Romanovskis.

Apgrozījums šogad varētu būt aptuveni 60 miljoni eiro, salīdzinot ar 66,347 miljonu eiro apgrozījumu pērn, un arī peļņa būs mazāka par pērn sasniegtajiem 7,367 miljoniem eiro.

Finanšu rādītāju samazinājums saistīts ar nedaudz samazinātajiem pārdošanas apjomiem, kā arī izejvielu un citu izmaksu straujo kāpumu.

"Gads iesākās ar apziņu, ka nebūs tā, kā iepriekš. Covid-19 pandēmija ir ieviesusi savas korekcijas visas cilvēces dzīvē un, protams, tā skāra arī uzņēmuma attīstību, pārdošanas rezultātus, projektus un tamlīdzīgi," komentēja Romanovskis, norādot, ka "Karavela" attīstības nodrošināšanai meklēti nestandarta risinājumi.

Vaicāts par šī gada lielākajiem izaicinājumiem, Romanovskis minēja, ka lielākais šī gada projekts un izaicinājums bija jaunas kategorijas izveide un attīstīšana ļoti īsā termiņā. "Karavela" izveidojusi un prezentējusi pilnīgi jaunu vegānās zivs kategorijas produktu līniju un jaunu zīmolu "Fish peas", kas ļāvis iedziļināties, attīstīt un runāt par ilgtspējas stratēģiju un tās aspektiem.

"Ļoti lielu lomu nospēlēja veiksmīgas un savlaicīgas investīcijas mārketinga izpētes un tehnoloģiju departamenta attīstībā, kas investīciju izteiksmē šogad sasniedza 500 000 eiro. Šim projektam noteikti ir milzīgs potenciāls un jau pašlaik, pašā sākuma stadijā, redzam, ka mūsu investīcijas šajā projektā atmaksāsies un mēs kļūsim par šīs produktu kategorijas līderiem Eiropas tirgū," stāstīja Romanovskis.

Komentējot nākamā gada plānus, "Karavela" pārstāvis atklāja, ka 2022.gads varētu būt vēl izaicinošāks nekā 2021., jo paredzamais cenu kāpums noteikti ietekmēs gan individuāli katru cilvēku, gan arī uzņēmējus.

Laika periodam no 2022. līdz 2023.gadam uzņēmuma kopējās investīcijas ir plānotas 12,5 miljonu eiro apmērā. Tās, kā skaidroja Romanovskis, ietver sevī infrastruktūras un energoefektivitātes projektus, tostarp attīrīšanas iekārtas, katlu mājas, autoklāvu nomaiņu un noliktavas paplašināšanu.

Vienlaikus lielākais paredzētais projekts nākamgad ir "Skinless/Boneless" laša konservu līnija, kurai paredzētas vairāk nekā 6,5 miljonu eiro investīcijas. Tāpat 2022 gadā ieplānoti arī vairāki citi projekti, tostarp vegāno produktu klāsta paplašināšana. Savukārt mārketinga un tehnoloģiju izpētes nodaļā plānots investēt no viena līdz 1,2 miljoniem eiro.

Jau ziņots, ka "Karavela" 2020.gadā strādāja ar 66,347 miljonu eiro apgrozījumu, kas bija par 28,4% vairāk nekā gadu iepriekš, vienlaikus kompānijas peļņa pieauga par 45,1% un bija 7,367 miljoni eiro.

"Karavela" ir reģistrēta 2001.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 2,499 miljoni eiro. "Karavela" īpašnieki ir Andris Bite (80%) un Jānis Endele (20%).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu