ASV sola sabiedrotajiem Eiropā pilnīgu atklātību par sarunām ar Krieviju (11)

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Džo Baidens
Džo Baidens Foto: Drew Angerer/AFP/scanpix

ASV valdība otrdien apsolīja saviem sabiedrotajiem Eiropā pilnīgu atklātību un solidaritāti attiecībā uz plānotajām ASV sarunām ar Krieviju par saspīlējumu saistībā ar Ukrainu.

Dialogs fokusēsies uz "kopīgiem mērķiem", reportieriem sacīja ASV Valsts departamenta preses sekretārs Neds Praiss.

Viņš uzsvēra, ka Vašingtona turēsies pie principa "nekas par viņiem bez viņiem" jebkādos jautājumos, kas skar ASV sabiedrotos Eiropā.

Praiss tomēr sacīja, ka "stratēģiskas stabilitātes dialogam" ar Krieviju jānotiek divpusējā formātā.

"Mēs vienmēr esam pilnīgi un pamatīgi informējuši mūsu sabiedrotos" pēc agrāk notikušām sarunām, viņš piebilda.

"Mēs esam vienoti kā NATO alianse par sekām, kādas Krievijai draudētu, ja tā virzītos uz Ukrainu, bet mēs arī esam vienoti mūsu gatavībā iesaistīties principiālā diplomātijā ar Krieviju," sacīja Praiss.

ASV un Krievijas pārstāvji plāno 10.janvārī tikties Ženēvā, lai apspriestu saspīlējumu saistībā ar Ukrainu un Maskavas pieprasītās "drošības garantijas".

"Krievi pavisam labi zina, ka šajos priekšlikumos ir vairākas lietas, kas būs nepieņemamas Savienotajām Valstīm un mūsu Eiropas sabiedrotajiem un partneriem," teica Praiss par šīm drošības garantijām.

Viņš tomēr sacīja, ka ASV mēģinās "noskaidrot, vai var būt kāds potenciāls dialogam un diskusijai" centienos deeskalēt situāciju uz Ukrainas robežas.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu