Kosmētikas ražotāju asociācija ar VID paraksta vienošanos par sadarbību

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Tiek veikta sejas masāža 8. Baltijas apvienotajā skaistumkopšanas projektā "Baltic Beauty 2013" Ķīpsalā. Ilustratīvs foto.
Tiek veikta sejas masāža 8. Baltijas apvienotajā skaistumkopšanas projektā "Baltic Beauty 2013" Ķīpsalā. Ilustratīvs foto. Foto: Ieva Lūka/LETA

Latvijas Kosmētikas ražotāju asociācija (LAKRA) parakstījusi vienošanos ar Valsts Ieņēmumu dienestu (VID) par sadarbību ar mērķi veicināt godīgu konkurenci kosmētikas nozarē Latvijā, pavēstīja asociācijas pārstāvji.

Turpmāk LAKRA un VID regulāri apmainīsies ar informāciju, lai veicinātu kosmētikas eksportu un arī lai mazinātu ēnu ekonomiku ražotājiem svarīgajā skaistumkopšanas pakalpojumu nozarē.

Vienošanās paredz sadarbību starp asociāciju un VID godīgas konkurences veicināšanai kosmētikas ražošanas nozarē, kā arī sadarbību nodokļu administrēšanā.

LAKRA valdes priekšsēdētāja Ieva Plaude-Rēlingere norāda, ka kosmētikas ražotājiem ir svarīga skaistumkopšanas pakalpojumu nozare Latvijā, jo tas ir "mājas tirgus". Liela daļa asociācijas biedru ražo profesionālo kosmētiku, kuru izmanto vietējie skaistumkopšanas speciālisti - kosmētiķi, frizieri, nagu kopšanas speciālisti, masieri, frizieri, pirtnieki.

LAKRA ieskatā šī vienošanās un skaistumkopšanas pakalpojumu nozares sakārtošana ir svarīga arī tāpēc, ka jau šobrīd kopīgi jāgatavojas nākamajam ekonomikas izaugsmes periodam.

LAKRA dibināta 2016.gadā, un tajā apvienojušies vairāki Latvijas kosmētikas nozares pārstāvji - "Madara Cosmetics", "Bio2You", "Stenders", "Kinetics Nail Systems", "Cosmetic Lab" un Plaude-Rēlingere.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu