Lielbritānijas banka Ziemassvētku dienā netīšām izmaksā klientiem €155 miljonus (4)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

Lielbritānijas banka “Santander” pagājušā gada nogalē pārāk aizrāvās ar Ziemassvētkiem, 25. decembrī kļūdaini izmaksājot klientiem vairāk nekā 130 miljonus mārciņu (aptuveni 155 miljonus eiro), vēsta CNN.

Kopumā 155 miljonus eiro vērtā summa tika sadalīta vairāk nekā 75 000 maksājumos aptuveni 2000 korporatīvajiem un komerciālajiem klientiem, paziņoja banka.

“Atvainojamies, ka tehniskas kļūdas dēļ daži maksājumi mūsu korporatīvajiem klientiem nekorekti tika dublēti uz nepareizo saņēmēju kontu,” teikts bankas paziņojumā. Banka norāda, ka tā aktīvi sadarbojas ar citām Lielbritānijas bankām, lai atgūtu nepareizi pārskaitīto naudu.

“Santander” notikušajā vaino laika plānošanas problēmas, kā dēļ izveidojās maksājumu dublēšanās. Šī problēma esot ātri identificēta un sākta tās novēršana. Kļūdainās transakcijas bija gan regulāri maksājumi (kā, piemēram, algas), gan arī vienreizēji maksājumi.

“Banka aktīvi sadarbojas ar naudas saņēmēju bankām, norādot, ka šie maksājumi veikti kļūdaini, līdz ar to pastāv iespēja atgūt šo naudu pa tiešo no klientiem,” teikts bankas paziņojumā.

“Santander UK” ir Spānijas bankas “Banco Santander” Lielbritānijas nodaļa. Lielbritānijā bankai ir 14 miljoni aktīvo klientu un 616 bankas filiāles.

Tiek gan norādīts, ka 155 miljoni eiro ir ļoti nozīmīga summa, ko kļūdas dēļ pārskaitīt klientiem.

Tomēr šis gadījums nav tik būtisks, kā ASV bankai “Citibank”, kas kļūdaini zaudēja vairāk nekā 500 miljonus dolāru. Pirms dažiem gadiem banka netīšām pārskaitīja 900 miljonus dolāru kosmētiskās kompānijas “Revlon” aizdevējiem un 2020. gada augustā tiesā centās atgūt 500 miljonus dolāru, ko naudas saņēmēji atteicās labprātīgi atmaksāt.

Pērn februārī ASV tiesa lēma, ka bankai nav tiesību pieprasīt naudas atmaksu, līdz ar to finanšu iestādei nācās samierināties ar pusmiljarda dolāru zaudējumu.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu